Banes Motor České Budějovice
07.08.2021, Marek Baloun, foto: Twitter EC Red Bull Salzburg

SAL–CEB 4:2 - Přípravný duel se Salcburkem skončil neúspěchem

Ve druhém přípravném utkání se Motor poprvé vydal do sousedního Rakouska. Zkraje první třetiny ještě se Salcburkem drželi Jihočeši krok díky brzkému vyrovnání, nová posila T.J. Brennan ale pak úřadoval hned dvakrát a na to už Budějovičtí nenašli odpověď. Nakonec se jim povedlo skórovat až dvě minuty před koncem, ovšem záhy dostali ještě jeden gól do prázdné branky.

Domácí Salcburk nastoupil téměř v kompletní sestavě, hostující trenérský tým nasadil do hry na rozdíl od prvního utkání značně zkušenější tým, i tentokrát Motor točil ve hře tři formace. Do arény v Salcburku si našlo cestu 1000 fanoušků, kteří viděli celkově svižný zápas, a to od úvodních minut. Už po pěti minutách hry šel Salcburk do vedení. Predan před Hrachovinou tečoval střelu Brennana a bylo to 1:0. Motor ale bleskurychle zareagoval díky Villovi - 1:1. Nakonec ale první třetina patřila Salcburku, když po spolupráci s Rafflem skóroval Brennan.

Američan Brennan patřil k nejlepším hráčům Salcburku a potvrdil to svým druhým gólem ve 26. minutě - 3:1. Hru poté opanovaly České Budějovice, vytvářely si spoustu šancí, ale brankář Jean-Philippe Lamoureux svými zákroky držel domácím dvougólový náskok. Na ledě se rovněž oproti prvnímu dějství přitvrdilo, ale do konce třetiny už se na skóre nic neměnilo.

Ve třetí třetině si vypracovávala příležitosti obě mužstva, ale jak Lamoureux, tak Hrachovina za sebe puk ne a ne propustit. Uspěl až v 58. minutě Venkrbec, který tak dodal závěru dramatickou zápletku - 3:2. Trenér Modrý odvolal brankáře s cílem vyrovnat, ale Salcburk si vše pohlídal a Baltramovým pokusem do prázdné brány uzavřel gólový účet zápasu.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU

Ohlasy po zápasu
T. J. Brennan (domácí útočník, střelec dvou branek): "Náš trenérský tým nás velmi dobře připravil a na tenhle zápas jsme byli velmi natěšení. Po tak dlouhé době bez ledního hokeje jsme všichni překypovali energií. Od prvního tréninkového dne jsme byli soudržnou skupinou a o to více nás těší, že jsme to dnes mohli dobře implementovat. A bylo opravdu příjemné znovu hrát před diváky a zažít to, jakou sílu vám mohou fanoušci dát. “

Jaroslav Modrý (trenér Motoru): "Zápas měl velmi dobré tempo s vysokým nasazením hráčů ve fajn prostředí, přesně, co jsme potřebovali. Makali jsme, bojovali, vyhráli ale domácí. Vytvořili jsme si plno šancí, ale musíme se trochu zlepšit s tlakem do brány. Ale v naší hře bylo opravdu hodně dobrých věcí, které jsem chtěl vidět a na kterých pracujeme, začínáme už na ledě fungovat jako tým. Dál budeme pracovat na hledání ideálního složení sestavy, ale proti Salcburku se mi moc líbily výkony Karabáčka, Venkrbce a Voženílka, kteří si dělali svou práci, bylo proti nim těžké hrát, takovou roli si od nich představujeme."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....