Banes Motor České Budějovice
28.01.2022, Petra Bicková

CEB - TRI 5:4p - Motor v souboji s Třincem bere výhru v prodloužení

České Budějovice přivítaly na svém ledě lídra tabulky. Svěřenci Václava Varadi celý zápas dotahovali, nakonec o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. Vítěznou branku trefil Jakub Valský a zajistil Motoru dva body.

Začátek zápasu byl na obou stranách spíše vlažný. Až v desáté minutě se prosadil Michal Vondrka, kterému výborně nahrál Martin Beránek. Beránek přebruslil Kundrátka a nahrál volnému Vondrkovi, který dostrčil puk za Mazancova záda. První branka Motor nastartovala a za necelé dvě minuty se domácí prosadili znovu. Tentokrát se trefila nová posila Josef Koláček, který mohl ještě nahrát Vondrkovi, ale mladý útočník se rozhodl střílet sám a jeho úmysly byly správně. Dvoubrankové vedení domácích však netrvalo dlouho. Motor byl vyloučen za příliš mnoho hráčů na ledě a Oceláři využili přesilovou hru. Její proměnění jim trvalou pouze 26 sekund. Martin Růžička vystřelil z kruhu, kotouč se odrazil a Erik Hrňa propálil branku domácích. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1.

Dobrý vstup do druhého třetiny měli domácí. Štencel zavezl puk do pásma, poslal jej na Pecha, který trefil pouze brankáře, z dorážky pak pálil přesně Martin Hanzl. Oceláři se ale nenechali rozhodit a okupovali své útočné pásmo. Ke střele se dostal Hrehorčák, puk se ale dostal na hůl Miloše Romana, který dostal puk za Hrachovinu. Domácí si vzali trenérskou výzvu a po přezkoumání videa byla branka odvolána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Třinec se ale znovu zachoval klid a na snížení dlouho nečekal. Milan Doudera poslal kotouč na Martina Růžičku, ten pak povyjel do střelecké pozice a trefil přesně vzdálený horní růžek. Ocelářům se podařilo vyrovnat, a to po střele Arona Chmielewskiho. Netrvalo dlouho a domácí šli opět do vedení, tentokrát když využili přesilovou hru. Štencelova přihrávka byla pohotová a rychlá, mířila přesně na hůl Martina Hanzla, který pak přesně dorážel do branky hostů a poslal tak domácí opět do vedení.

V úvodu poslední třetiny byli úspěšnější hosté, kteří vyrovnali. Miloš Roman využil toho, že byl v dobré pozici a poté neměl problém zakončit. Ke konci základní části oba týmy spíše bránily a hra byla na obou stranách opatrná. Třetí třetina skončila nerozhodně 4:4 a zápas šel do vedení.

V prodloužení, které se hrálo tři na tři, měl velkou šanci Roman Vráblík, který se dostal do výborné pozice. Jeho střelu ale zastavila Mazancova lapačka. Vítěznou branku nakonec trefil Jakub Valský, který doklepával kotouč po střele Lukáše Pecha.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Modrý (Motor): "Bylo to hodně živelné utkání plné zvratů. Atraktivní pro diváky, ale trošku bláznivé pro trenéry. Oba celky prokázaly velký charakter. Měli jsme i trochu štěstí, ale jsem rád, že jsme našli cestu, jak utkání vyhrát.“

Marek Zadina (Třinec): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Dostali jsme dva góly a nebylo lehké dostat se zpátky do utkání. Dvě třetiny z naší strany nebyly dobré. Hráli jsme hodně živelně. Až ve třetí třetině jsme podávali takový výkon, jaký bychom si představovali. Na jednu stranu je hezké, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale na druhou stranu nás to stojí hrozně sil, když tolikrát prohráváme.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....