Banes Motor České Budějovice
17.01.2014, Miroslav Mayer

JUN: CEM - KLA 3:2 - Junioři vydřeli důležité vítězství

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC České Budějovice dokázala na svém ledě v důležitém zápase s Kladnem vydřít vítězství. Povedlo se jí to i přesto, že se jí hra nedařila a prohrála již 0:2. Nakonec Jihočeši vyrovnali v přesilovce a pak přidali i třetí branku. V závěru zápasu svůj náskok dokázali udržet. Tři body v zápase zaznamenal Václav Pašek..

Zápas týmu z konce tabulky začali lépe hosté z Kladna. Pohybovali se lépe a bylo na nich vidět, že o body z Budvar arény hodně stojí. Domácí parní lokomotiva se rozjížděla pomalu a než stačila nabrat rychlost už hosté vedli. Stalo se tak, když využili přesilovou hru. Více než minutu a půl nepustili domácí tým z jeho obranné třetiny a nakonec slavili gól po střele Vojtěcha Šilhavého. Kladenští nadále hráli dobře a měli více ze hry. Domácí se dostali do tempa až ve druhé desetiminutovce. To Luboš Rob dostal přihrávku mezi kruhy a z první trefil tyčku. První přesilovka domácích nic nepřinesla a Kladenští dál podnikali nebezpečné výpady, ale David Gába stačil vše pochytat. Za Jihočechy ještě pohrozil Luboš Rob, ale dál již domácí tým nic nevymyslel a po první části prohrával o branku.

Středočeši vstoupili do druhé části ve stejném duchu, jako v první třetině. Hráli velmi dobře a kontrolovali hru. Podařilo se jim přidat druhý gól, když z levé strany napřáhl Petr Kobes a trefil přesně k tyči. Domácí se zvedli o chvíli později, když měli možnost hrát přesilovku pět na tři skoro minutu a půl. Nejprve po sérií nepřesností a náhod dotlačil puk za záda Vladaře René Piegl. V pokračující přesilovce nechal trenér na ledě stejnou sestavu a ta se mu odvděčila pěknou kombinací na jejímž konci stál Václav Pašek, který trefil odkrytou brankou a bylo vyrovnáno. Těsně před polovinou zápasu hosté zaspali a Budějovičtí tak měli nevídanou šanci, když byli tři sami před Vladařem. Jenže Luboš Rob na něj nevyzrál a stav se neměnil. Puk pak sice více kontrolovali domácí, ale hosté měli několik slibných šancí. Vše hasil Gába, který se vyznamenal hlavně po střele Kally a dorážce Šilhavého z poslední minuty třetiny.

Tentokrát Jihočeši na nic nečekali a udeřili hned v první minutě. Nejprve Prokeš netrefil dobře branku, ale za brankou stál Luboš Rob a ten viděl najetého Václav Paška, který střelou po ledě poslal domácí poprvé v zápase do vedení. Pak byla k vidění velká bojovnost na obou stranách, ale šancí mnoho nebylo. Postupem času se přeci jen více ukazovali hosté, kteří chtěli vyrovnat. Jejich tlak byl velký, ale i domácí zkoušeli přidat další branku. Závět zápasu byl dramatický. Hosté odvolali brankáře, ale puk měli domácí a mohli přidat další gól, ale nepovedlo se jim trefit prázdnou branku. To je nemusí trápit, protože vítězství uhájili a získali důležité tři body.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Formánek, trenér HC České Budějovice: Soupeř tady jasně ukázal, proč se mu tak daří na soupeřových hřištích. Jsou velice nepříjemní, dobře bruslí a má hodně střel, protože pálí z každé pozice. Nám se podařilo z 0:2 dostat se do zápasu díky přesilovkám a pak jsme převážili jazýček vah na naši stranu ve třetí třetině. Akorát v závěru jsem se začali bát o výsledek, jako vždycky. Dostali jsme se pod obrovský tlak, ale kluci do toho dali všechno a urvali jsme to. Ty body jsme hodně chtěli a naštěstí je máme. V závěru nás podržel famózními zákroky brankář Gába. Chtěl bych poděkovat Motoru, že nám na zápas půjčili Luboše Roba.

Petr Kasík, trenér Rytíři Kladno: Zápas jsme si víceméně prohráli během jedné minuty sami. V poslední třetině jsme měli hodně střel na branku, tak to už byla jen taková křeč. Přesto si myslím, že výsledek zápasu je pro nás dost krutý.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....