Banes Motor České Budějovice
22.11.2013, Matěj Mayer

JUN: OLO-CEM 2:3 - V Olomouci se podařilo přerušit sérii porážek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři HC České Budějovice si po čtyřech porážkách v řadě spravili chuť v Olomouci. Jihočeši se dostali do vedení ve 4. minutě a za dalších šest minut už vedli 2:0. Ve druhém dějství přidal další branku Smejkal a zajistil tak hostům na první pohled pohodlný tříbrankový náskok. Ve třetí třetině sice Olomouc dokázala snížit na rozdíl jedné branky, ale to bylo z její strany vše.

Vstup do zápasu vyšel lépe hokejistům Českých Budějovic. Po dvaceti vteřinách hry se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, Záhora přihrávku svého spoluhráče ale nedokázal zpracovat. O tři minuty později se Jihočeši už radovali. V početní výhodě dostal zpoza brány kotouč na hůl Radek Prokeš, který s pukem zamíchal a poslal jej za záda domácího gólmana.

Následně měli podobnou příležitost i domácí, využít ji ale nedokázali. Hosté byli lepší a v desáté minutě přidali druhou branku. V další početní výhodě se prosadil Petr Škopek, který stanovil konečný výsledek první třetiny. Přestože na domácích byla vidět snaha, k vážnějšímu ohrožení soupeřovy klece se nedostali.

Ve druhé dvacetiminutovce předvedli Kohouti zlepšení. Hned v úvodu měl v přesilové hře příležitost Ostřanský, který zůstal sám před brankou soupeře, ale Gábu neprostřelil. Vzápětí si na brankáři Budějovic vylámal zuby i Rajnoch. Na druhé straně poté zahrozil Pašek, jemuž se podařilo protáhnout až do zakončení, bekhendový blafák mu ale nevyšel.

Olomoučtí měli možnost snížit na začátku šestadvacáté minuty, v přečíslení dvou na jednoho ale Králík nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Soubojů mezi domácím útočníkem Králíkem a gólmanem Gábou se diváci dočkali i v dalších minutách a vždy jako vítěz vyšel brankář Českých Budějovic, na kterém ztroskotal po parádní samostatné akci i Škůrek. Co se nepovedlo Hanákům, podařilo se druhé straně. Necelé dvě minuty před koncem využili brejku hosté, za které v přečíslení skóroval Jiří Smejkal.

Inkasovaná třetí branka domácí sice na chvíli utlumila, ve třetí části ale opět Kohouti měli chuť se zápasem něco vymyslet, což se jim vyplatilo v osmačtyřicáté minutě. David Brančík se na pravém kruhu zbavil obránce a přízemní střelou prostřelil poprvé v utkání Gábu. Do té chvíle bezchybně chytající gólman Budějovic inkasoval vzápětí podruhé. Beták vyšachoval hráče soupeře ze hry a předložil puk Lukáši Králíkovi, který tentokrát uspěl a snížil na rozdíl jediné branky.

V posledních deseti minutách se tak Jihočeši soustředili už jen na hru v obranné třetině, do útočných akcí se pouštěli sporadicky a spíše se snažili hru kouskovat zašlápnutými puky. Dvakrát si ale hosté museli pomoct nedovoleným způsobem, což nabídlo Kohoutům možnost dokonat dílo a poslat utkání do prodloužení. Přestože v závěru zkusila Mora i hru bez brankáře, gólové radosti se již nedočkala.

Hanáci tak na svém ledě podlehli poslednímu celku tabulky Českým Budějovicím 2:3.

Ohlasy po zápasu
Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Byly to pro nás velmi důležité body, které nás mohou v budoucnu mrzet. Utkání jsme špatně začali, v první třetině jsme byli pasivní. Bohužel hrajeme zápasy jen na jednu lajnu, další dvě nejsou schopné si vytvořit tlak a dostat se do gólových šancí. Když se poté stane, že první lajna šance spálí, tak prohrajeme. Ve třetí třetině se sice kluci probrali a nějaké branky vstřelili, ale byli bohužel sami, a to nestačilo.

Ladislav Kolda (HC České Budějovice): Nejprve musím zmínit, že jsme doma s Olomoucí prohráli 0:4. Změnili jsme taktiku a snažili jsme se ji dodržovat. Do stavu 3:0 jsme hráli lépe, domácí poté snížili a dostali nás pod tlak. Začali jsme se hodně obávat, a dokonce se tam projevila i nervozita z předchozích zápasů. Body jsou pro nás velmi cenné. Brankář Gába podal famózní výkon. Šance Olomouce volaly po tom, aby skončily gólem. Pro nás ty zákroky byly povedené.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....