Banes Motor České Budějovice
22.09.2006, Filip Junek

CEB - LIT 5:3 - Po sedmi kolech na prvním místě!

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Především díky perfektně odehrané první třetině, v níž získali uklidňující tříbrankový náskok, zvítězili hokejisté HC MOUNTFIELD nad Chemopetrolem Litvínov. I když hosté v průběhu zápasu přidali, nedokázali se na Jihočechy brankově dotáhnout. Zdeněk Kutlák si připsal čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.
Již úvod utkání naznačil s čím ze severu na jih Chemopetrol přijel. Úvodní snahu ale přehnal Vladimír Gýna a usedl na lavici hanby za nedovolené bránění. To byla voda na mlýn domácích! Už po osmi sekundách přesilové hry našel šikovnou přihrávkou napříč pásmem Kamil Brabenec Milana Tomana, který svižnou střelou z voleje lehce otřel puk o levou tyč - 1:0. Následně se do zakončení dostali Vak, Viktor Hübl i houževnatý Hřebejk. Bratranec českobudějovického forvarda Viktora brankář Jaroslav Hübl tentokrát ještě odolal. Ve dvanácté minutě o sobě dal dnes poprvé vědět reprezentant Zdeněk Kutlák. Vyhazovaný kotouč zachytil u mantinelu a střelou zápěstím přesně trefil pravý růžek litvínovské svatyně 2:0. Lví podíl měl na brance Jindřich Kotrla. Bez jeho clony by jistě Hübl puk chytil. Tlak a aktivita HC MOUNTFIELD s přibývajícími minutami nepolevoval, naopak. Do další šance se po slibné kombinaci spoluhráčů dostal Nedorost, ale netrefil odkrytou branku. Co se Václavu Nedorostovi nepovedlo před minutou, napravil v minutě osmnácté. V přesilové hře zamířil přesně po Kutlákově asistenci - 3:0. V poslední minutě prvého dějství mohl dorazit litvínovské hosty opět Nedorost, ale Brabencovu přihrávku tečoval o decimetr mimo.

Kdo se zdržel začátkem druhé třetiny v útrobách arény mohl zaslechnout cinknutí o tyč. To pálil od modré Michal Hudec. Chemopetrol se z úderů v první třetině otřepal. Nejprve ještě bez gólového efektu dorážel Benda, ale v pětadvacáté minutě se už puk zastavil až o síťku za Turkovými zády. Daniel Branda si vybruslil do střelecké pozice a propálil budějovického gólmana - 3:1. Následně hráli hosté ve dvojnásobné převaze. Domácí odolali několika nebezpečným střelám. V polovině zápasu se řítil Jenáček s Bendou na jediného beka HC MOUNTFIELD. Jenáčekovi ale utekl kotouč do rohu. Odtud ale mistrně vrátil puk před branku, kde střílel mezi Turkovy betony po ledě Jan Benda - 3:2. V kolotoči, který předvedli domácí zazněla i další nastřelená tyč Hüblovy branky. Českobudějovické však nemrzela dlouho. Po faulu Hranáče se naskytla přesilová hra 5 na 3 i HC MOUNTFIELD. Kdo napálil odražený kotouč z mely před brankou do růžku svatyně Chemiků? Přece muž zápasu - Zdeněk Kutlák - 4:2! Přesnou trefou zkušeného beka byl završen gólový účet druhé třetiny.

Do třetí třetiny nastoupili domácí na led v nejnižším možném počtu, i s brankářem ve čtyřech. Minutová přesilová hra Litvínova v pěti proti třem přinesla Bednaříkův pokus do horní tyče. Videorozhodčí v přerušené hře ujistil, že touš brankovou čáru nepřekročil. V úvodu závěrečného dějství Chemici doslova leptali obranu Jihočechů. Hlavně Martin Jenáček měl sám před Turkem možnost snížit jihočeský náskok. Fanoušek českobudějovického hokeje určitě ví, co znamená populární melodie "Pátá" v podání vimperských trubačů. Ano, pátou branku v síti hostů! Petr Sailer jel zleva sám na Hübla a našel skulinku v jeho postoji. Těsně vedle betonu hostujícího hrdiny předchozích litvínovských zápasů vsítil - 5:2. Budvar Aréna se bavila. Diváci byli jistě spokojeni. Nezarmoutila je ani závěrečná trefa Angela Nikolova na 5:3. Obecenstvo se určitě těší na další domácí střetnutí s Vítkovicemi a jistě si vychutnává i fakt, že "jejich" hokejisté jsou zaslouženě na první příčce extraligové tabulky!!!

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
1:58 Toman Brabenec
11:44 Kutlák
17:36 Nedorost Kutlák
24:05 Branda Trávníček
30:02 Benda Jenáček
35:37 Kutlák Veselý
49:46 Sailer Kutlák
56:08 Nikolov Černý
Střely na branku
Chemopetrol
Litvínov
Kutlák6
Sailer4
Gřegořek4
Vydarený4
Nedorost3
Hudec3
Toman2
Kotrla1
Veselý1
Hübl1
Hřebejk1
Mucha1
Benda3
Reichel3
Branda3
Skuhrovec2
Gýna2
Bednařík2
Jenáček2
Nikolov2
Jánský1
Trávníček1
Prorok1
Lukeš1
Hranáč1
Statistika vhazování
Chemopetrol
Litvínov
Květoň1/1 - 100%
Šimánek1/1 - 100%
Hübl13/21 - 62%
Nedorost12/21 - 57%
Vak13/25 - 52%
Hudec2/4 - 50%
Brabenec2/6 - 33%
Sailer1/4 - 25%
Hřebejk0/1 - 0%
Veselý0/1 - 0%
CELKEM45/85 - 53%
Reichel19/28 - 68%
Kopecký8/15 - 53%
Branda8/19 - 42%
Benda3/8 - 38%
Sklenička2/6 - 33%
Jenáček0/1 - 0%
Trávníček0/3 - 0%
Černý0/5 - 0%
CELKEM40/85 - 47%
Nejlepší hráči
Chemopetrol
Litvínov
Zdeněk KUTLÁK
Roman TUREK
Milan TOMAN
Robert REICHEL
Jan BENDA
Daniel BRANDA
Ohlasy po zápasu
Milan Kupka, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: Chtěli jsme zaskočit Litvínov aktivním přístupem, což se nám povedlo i díky přesilovkám. Úvodní část jsme sehráli velmi dobře, potom jsme ale pustili soupeře až ke kontaktnímu gólu. Naštěstí se nám podařilo znovu odskočit a ve třetí části jsme si výsledek již pohlídali. Obránce Posmyk nám chyběl kvůli zranění ze Vsetína, trápí ho natažené tříslo.

Petr Fiala, asistent trenéra HC Chemopetrol Litvínov: Týmového ducha, který nám pomáhal v minulých utkáních, jsme tentokrát nechali v Litvínově a podali jsme odevzdaný výkon. Nejen že jsme dostali gól hned v úvodu, ale i v dalším průběhu jsme nehráli jako doposud. Připomínalo to loňskou sezonu, kdy jsme k soupeřům nejezdili vyhrát, ale pouze odehrát zápas. Druhou třetinu jsme sice kontrovali a měli šance, které mohly vývoj utkání změnit, ale po čtvrtém gólu domácích jsme se vrátili tam, kde jsme byli. Ve třetí třetině si domácí vítězství pohlídali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....