Banes Motor České Budějovice
04.11.2004,

Reportáž ze zápasu: Třebíč – České Budějovice 5:1

Motor České Budějovice
Začátek utkání nepatřil k těm nejútočnějším. Oba celky si uvědomovaly odpovědnost, která na ně v tomto důležitém zápase spadala, a podle toho se také zařídily. Naděje na účast v play-off vyvolala v obou mužstvech větší smysl pro odpovědnost, ale na tu bylo brzy zapomenuto. Neuběhly totiž ani 3 minuty a na trestné lavici seděl za podražení budějovický Parýzek. Horácká Slavia chtěla vstřelit první branku, která by určitě znamenala velkou úlevu, ale štěstí stálo na druhé straně, a to u budějovického gólmana Tomáše Klestila. Zdálo se, že pro domácí bude právě on velkou překážkou. Hra se vyrovnala, objevovaly se náznaky šancí na obou stranách, ale oba gólmani si stále chránili své čisté konto. V 6. minutě utkání si svůj první menší trest odpykalo i mužstvo domácích. Na dvě minuty se šel posadit na trestnou lavici Lukáš Nahodil. Začala tak přesilovka Budějovic. Hostující hráči obsadili své útočné pásmo a před domácími stál velmi těžký úkol - ubránit se jejich náporu a přežít oslabení bez obdržené branky. To se jim nakonec podařilo a velkou měrou se na tom podílel domácí brankář Tomáš Burgr. V čase 18:33 zahákoval budějovický Martin Hlavatý a domácím se tak naskytla další příležitost skórovat. Na první branku zápasu nenechali Třebíčští domácí publikum dlouho čekat. V 19. minutě našel Vlašín přesnou přihrávkou Viléma Buriana a pro toho bylo lahůdkou pokořit jinak skvěle chytajícího Klestila. Další branku do konce první třetiny diváci nespatřili, a tak šli domácí hráči do šaten s nejtěsnějším vedením 1:0.

Druhá část nezačala už tak opatrně jako ta první, domácí byli po vstřeleném gólu hodně nabuzení a viditelně chtěli přidat další. Po nádherné kombinaci, na jejímž konci stál Martin Jánský, branka konečně padla a znamenala pro třebíčské mužstvo vedení 2:0. Budějovické hráče tento stav poněkud znepokojil a začali se pouštět více do útočení. Jejich zvýšená aktivita a tlak nutil domácí hráče faulovat. V čase 23:36 odešel na trestnou lavici třebíčský Vlček a hosté mohli dále útočit. Všechny útoky ale končily v náručí skvěle chytajícího Burgra, bez kterého by se v tomto zápase Třebíč asi neobešla. Budějovice se ale nevzdávaly a nápor vyvíjely dál. Brzy se ale hra vyrovnala a postupně začali iniciativu v utkání přebírat hráči Třebíče. Domácí o sobě věděli, jejich přihrávky měli vždy správného adresáta a dostávali se do šancí. Po skvěle předvedené souhře se fanoušci třebíčského týmu mohli radovat již po třetí. Na 3:0 zvyšoval Lukáš Nahodil. Hosté se ještě ani nestačili z obdržené branky vzpamatovat a na světelné tabuli už svítil stav 4:0. Půl minuty po Nahodilovi našel opět cestu za Klestilova záda kapitán Třebíčských - Vilém Burian. Do šaten se tedy odcházelo za nečekaně vysokého vedení Třebíče o čtyři branky a hostující tým si měl v kabině určitě co říct.

Budějovičtí hokejisté měli na začátku poslední části možnost zahrát si další přesilovou hru. Opět úporně tlačili domácí tým, kterému nezbývalo nic jiného než se bránit. Konečně i Jihočeši se mohli radovat ze vstřelené branky. Gól v přesilové hře si do statistik připsal Stanislav Polodna. Radost z gólu trvala hostům přibližně 6 minut, pak dostali slovo opět hráči Třebíče, kteří zvýšili své vedení už na 5:1 brankou Petra Buriána, jemuž přihrával Lukáš Nahodil. Hosté se dále sympaticky snažili tento brankový rozdíl alespoň snížit, ale to by museli nejprve překonat výborně chytajícího Burgra. Ten dále úspěšně čelil jejich pokusům a další gól už Budějovicím nepovolil. Horácké Slavii se podařilo skvělým výkonem získat do tabulky další dva cenné body a zase se přiblížila o krok blíže závěrečným bojům play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....