Banes Motor České Budějovice
06.09.2004,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 1:4

Motor České Budějovice
Do utkání vstoupili lépe hosté. Aktivním pohybem a forčekingem drželi útočné pásmo. Na věší brankovou příležitost se však čekalo až do páté minuty, kdy se po chybě obrany Českých Budějovic ocitl před gólmanem Jan Bauer. Snahou o efektní zakončení se kličkami dostal tak blízko k brankáři, že již nezbyl prostor pro přehození betonu. Hosté kontrovali o minutu později. V úniku se ocitl David Kuchejda. Karlovarský Zaťovič jej však stihl dojet a společně s gólmanem hrozbu eliminoval. Hra se vyrovnala a žádný z gólmanů nemusel sahat hlouběji co svého umění. Zajímavější chvíle připravila padesátce přítomných diváků až poslední pětiminutovka prvního dějství. Nejprve Ondřej Jirkův efektně semaforem zlikvidoval jedovatou střelu Mertla, poté ve spolupráci s obranou vyřešil i atak Kamila Černého a Jiřího Hanzala. V samém závěru hrála Energie dvojnásobnou přesilovou hru, ale žádná ze střel se neujala.

I do druhé části vstoupili lépe hosté. Ti nejprve bezpečně přečkali zbytek dvojnásobného oslabení a hned po něm unikl do nájezdu Beran. Karlovarský obránce Kloz nemohl než háčkem zatáhnout za záchrannou brzdu. Nebezpečí však odvrátil pouze na chvilku! V následné početní výhodě objel Hanzal branku a naservíroval puk do levého kruhu Kamilu Černému. Jeho přízemní střela zapadla přesně doprostřed branky - 0:1. Energie se snažila o nápor a vyrovnání. Obrana Jihočechů však byla neprostupná! Hra se tak přesunula do stereotypu – boj o přechod středního pásma.

Z něj se hráči vymanili až po polovině zápasu. Korbela vyslal přesnou přihrávku přes brankoviště na Hanzala. Fantastické přemístění a vykrytí prostoru karlovarským Jakubalem si po právu zasloužilo ovace. Také Energie se dočkala obrovské příležitosti. Lukáš Bušta z hlouby vlastního pole vyslal excelentní přihrávku na útočnou modrou čáru. V následném nájezdu Tomáše Chyby zazvonila pravá tyčka branky Alexandera Skaláka. Závěr třetiny přinesl druhou dvojnásobnou přesilovou hru domácího celku, ale i přes velký tlak zůstala opět nevyužita.

Návod na přesilové hry ukázaly České Budějovice hned v úvodu poslední třetiny. Kombinaci před brankou zakončil přesným doklepnutím Jiří Hanzal - 0:2. Teprve po této brance Karlovy Vary opravdu zabraly a chvílemi Jihočeši nevěděli kam přiskočit dřív. Únik Romana Pražáka po křídle ještě brankou neskončil, ale střela Jakuba Bauera z hrotu levého kruhu již ano - 1:2. Vzápětí mohli domácí i vyrovnat. Jan Bauer však tísněn obráncem nedokázal dorazit brankovištěm se potulující puk. Energie byla lačná po vyrovnání a vybudovala si převahu, ale bez brankového efektu. Když ani ve vlastním oslabení nedosáhl Jakub Bauer na puk před prázdnou brankou, ujali se slova opět hosté. Rychlou souhru před brankou zakončil Tomáš Mertl - 1:3 a jen o necelé dvě minuty později při vyloučení Hlubučka perfektním blafákem zakončil Jakub Černý - 1:4.

České Budějovice předvedly efektivní hokej a po zásluze si odváží plný počet bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....