Banes Motor České Budějovice
20.09.2003,

Reportáž ze zápasu: Slavia Praha – České Budějovice 2:3

Motor České Budějovice
Začátek zápasu byl velice aktivní s mnoha střelami. Již ve 14 vteřině pálil ostře Višňák. Na druhé straně se po střele Hlavatého snažil propasírovat puk za Brožova záda Matušík. Domácí předváděli kvalitu svého mužstva už od prvních minut. Po další střele Matušíka se vyznamenal skvěle chytající Miroslav Brož. Nejvíce šancí na straně Slavie měla elitní řada Kachlík - Sobotka - Svoboda, která předváděla pěkné akce. Slavia měla k dispozici i dvojnásobnou početní převahu. Ačkoli domácí byli lepším týmem, v čase 15:51 v první šanci po delší době budějovický Pankratz na dvakrát dorazil střelu Polodny. Přesně dvě minuty po vstřelení první branky se síť za Brožem rozvlnila podruhé. Domácí brankář neviděl na střelu Pipka od modré přes schrumáž těl při oslabení.

Po přestávce byla aktivnějším týmem opět Slavia. Sobotka zamíchal pukem a trefil pouze tyčku Salákovi branky. V 33. minutě vystřelil od modré Hazuka a těsně před Brožem jeden ze slávistů nechtěně tečoval puk za jeho záda. Ve stejné minutě se vydal za nahozeným pukem Chaloupka, brankář Salák neodhadl rychlost slávistického forwarda a nejistě vyjel z brány. Chaloupka získal puk a střelou mezi betony vracejícího se gólmana snížil. Po vstřelené brance jako by Slavia opět ožila a tlačila se do šancí. Minutu před koncem druhé části neunesla sudí opakované protesty vůči její osobě od trenéra Vladimíra Ružičky a udělila trest pro hráčskou lavici.

Začátek závěrečné třetiny neměl lepšího týmu. Hrál se vyrovnaný hokej nahoru dolu. Skvělý zákrok předvedl Brož, když lapačkou vyrazil jasný gól a udržel tak naděje na body. Hráči jako by si zvykli na hru v početních oslabeních a hra tak byla vyrovnaná i přesilových hrách. Svoboda skočil na led z trestné lavice, obdržel dobře načasovanou přihrávku, nabruslil si do útočné třetiny a prudkou přihrávkou vybídl ke skórování Růžičku. Ten puk tečoval pouze do výstroje brankáře Saláka. S blížícím se koncem utkání tlak Slavie gradoval. Hosté byli po celý zápas rychlejšími bruslaři a slávisté jim jen těžko stačili. Oddechový čas si vybrali trenéři Slavie už ve 54. minutě. Následné vhazování vyhrál Sobotka, posunul za sebe, na své dvojče Svobodu, který potáhl puk mezi kruhy, při čemž inkasoval ostrou ránu hokejkou, ale i v sebezapření vsítil branku. Bez oslavy své branky se ovšem obešel, jelikož se skácel na led s bolestivou grimasou. Ani při závěrečné hře bez brankaře se domácím nepodařilo vyrovnat a tak mohla na ledě vypuknout jihočeská radost.

Ohlasy po zápasu
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....