Banes Motor České Budějovice
15.12.2011,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 3:2

Motor České Budějovice

Utkání juniorů mezi Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi muselo být pozdrženo o deset minut kvůli opravě dveří na střídačce hostujícího celku. Ačkoli se oba celky nachází na chvostu tabulky Noen extraligy juniorů, bodový rozdíl mezi nimi nebyl tak markantní, od sebe je dělily čtyři body. po skončení utkání stáhli Boleslavští junioři ztrátu na pouhý bod. K vidění byl dobrý a útočný hokej se spoustou příležitostí, především na straně českobudějovického celku.

Zatímco v prvních minutách se oba celky jen lehce oťukávají, první gól viděli diváci už v páté minutě. Mladá Boleslav využila svou přesilovou hru a Jiří Rys se trefil z dorážky do pravého horního růžku. Budějovičtí byli z inkasované branky poněkud přepadlí a dovolili, aby si domácí vytvořili dostatečný tlak. Žádnou z četných šancí ale Mladá Boleslav ke skórování nevyužila. Závěr třetiny byl poněkud hektický. Budějovicím se nejprve podařilo vyrovnat stav na 1:1, a to v přesilové hře, kdy se po Babkově nastřelení trefuje z dorážky Michal Švihálek. Hostům se v poslední minutě první třetiny podařilo zvýšit stav utkání na 2:1. Po hrubé chybě domácí obrany se v přesilové hře trefil Eddie Turek. Domácí svou chybu ale napravili, a to gólem Ladislava Marka, který na střídačce juniorů vypomáhal z řad staršího dorostu.

První třetina byla, co se týče gólů, nejúrodnější, ve druhém dějství byl k vidění pouze jeden gól, který padl ve 26. minutě z hole Michala Protivného, který po ukázkové akci tři na dva tečoval Koudelovu střelu přímo do brány. Tato branka prakticky rozhodla celé utkání, což ale ani jeden z celků nemohl vědět. Ve druhé třetině padlo mnoho trestných minut na obou stranách, celou hru tu zbytečně zdrželo a znervóznilo. V polovině utkání se do obrovské šance dostali hráči Českých Budějovic, Michal Švihálek netrefil odkrytou bránu. Budějovičtí hráči přestříleli domácí celek ve druhé třetině v poměru 15:4, ale díky vynikajícím zásahům domácího Příhody se jim ani jednou nepodařilo skórovat. Boleslavští tak udrželi svůj těsný náskok i do konce druhé třetiny.

Třetí část hry Boleslav už víceméně bránila těsné vítězství a více se projevovali hráči Českých Budějovic. Seidl nejprve pálil do Příhody, ten puk vyrazil pouze před sebe a umožnil, aby mohl budějovický forvard znovu pálit, tentokrát ale pouze do boční sítě boleslavské branky. Po jedné z útočných šancí Mladé Boleslavi vyhodil Kantor puk před sebe a nahrál tak Martinu Semrádovi, který na nic nečekal a ihned se hnal do útoku. Zavčasu byl ale zneškodněn mladoboleslavskou obranou, která mu zabránila v zakončení. Ve 49. minutě zazvonilo břevno Příhodovy branky, když to s pořádným rozmachem zkoušel Kolařík. Ke konci utkání dávali Českobudějovičtí domácímu gólmanovi pořádně zabrat a on si tak připisoval jeden výborný zákrok za druhým. Na druhé straně se neméně činil budějovický Kantor. V závěru třetiny byl vyloučen hostující Prokop a Budějovice se musely bránit, což hrálo do karet více Boleslavským. Přesto se ale hráčům z Českých Budějovic podařilo v závěru třetiny odvolat brankáře a vzít si oddechový čas, závěrečný tlak ale Středočeši ustáli a vítězí velmi těsným výsledkem 3:2.

Ohlasy po zápasu

Trenér BK Mladá Boleslav, Tomáš Potěšil:

Z pohledu výsledku je to vydařené utkání. Zápas mohu hodnotit pozitivně – tři body, ale herní projev a nasazení hráčů nebylo takové, jaké bych si představoval. Spoustu zápasů, které jsme hráli dobře, jsme o gól prohráli a zápas, který jsme hráli špatně, jsme vyhráli. Spousta hráčů podalo svůj podprůměrný individuální výkon. První gól byl důraz a tlak hráčů Českých Budějovic, ale druhá branka byla lajdáckost našich hráčů, kteří měli stát v prostoru. Gól v přesilovce byl zbytečný, po naší hrubé chybě. Hráči na ledě nebyli důslední a nepokryli protihráče.

Trenér HC Mountfield, Ladislav Kolda:

Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo uhrát nějaké body. Myslím si, že jsme byli častokrát vylučování, což rozhodlo. Opticky to vypadalo, že máme částečně převahu, ale neprosadili jsme se střelecky a domácí svou bojovností a důrazem utkání zvládli. Mohli jsme sami rozhodnout v přesilovkách, ale naše hra nebyla dobrá.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....