Banes Motor České Budějovice
18.12.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Karlovy Vary 4:2

Motor České Budějovice

Zápas začal opatrně. Soupeři se nejprvě oťukávali. Nejdříve se osmělili domácí a jako první vystřelil Ježek, ale jeho střela nemohla Endála ohrozit. První vzrušení nastalo hned při první přesilovce zápasu. Tu měli možnost hrát domácí. Podařilo se jim dát první branku. Marek vystřelil a jeho střela prošla Endálovi mezi betony a zastavila se v brankovišti. Tam si puk našel Lukáš Sumerauer a poslal ho do branky. Další nebezpečnou střelu vyslal na Endala Seidl, ale hostující gólman ji vytěsnil loktem vedle. Velkou šanci hostů měl Kentoš, ale i Kantor byl připraven. Pak měli hosté možnost hrát minutu a půl přesilovku pět proti třem. Domácí bojovali jako lvi a podařilo se jim přesilovku přečkat a hostům skoro nic nedovolit. V závěru třetiny měli hosté přeci jen pár nadějných šancí. Vidět byl hlavně Koblasa a Kentoš.Kantor byl vždy na místě a vše pochytal. V další přesilové hře dostal krásnou přihrávku Valeš a měl před sebou pouze brankáře. Kantor jeho prudkou střelu se štěstím vyrazil rukou vedle. Po první třetině tak domácí vedli 1:0.

Sotva se hráči stačili dostat ve druhé dvacetiminutovce do pořádného tempa, tak padaly góly. Nejprve vyrovnával pěknou akcí, kdy si domácího brankáře Kantora doslova vymíchal v brankovišti, hostující Josef Kentoš. Ale ani ne dvacet vteřin poté udeřil domácí tým HC České Budějovice, když z dálky prostřelil hostujícícho brankaře Lukáš Sumerauer. Po opravdu rychlé změně skóre se hra na obou stranách trošku uklidnila. Poté mohl navýšit vedení domácího celku Tomáš Rousek, ale na Karlovarského Endala nevyzrál, skóre na kostce se tedy neměnilo. Snahu o srovnání utkání měli ale i hosté, domácí muž v bráně Pavel Kantor byl však pozorný. Poté přišel třetí gól českobudějovických, když Miloslav Jáchym nahodil od modré čáry puk na bránu a Vladimír Zvoník perfektně spoluhráčovu nabídku tečoval mezi betony. Do konce druhého dějiství se už nic podstatného nestalo, ani domácí nedokázali využít téměř minutovou přesilovku pět na tři.

Poslední část hry začali aktivněji domácí hráči. Ve druhé minutě si doslova českobudějovický útok pohrál s hostující obranou, která mohla jenom děkovat svému brankáři, že z této pohledné akce nepadl další gól. Po polovině třetí třetiny přišel čas Lukáše Sedláka, který nejprve pěknou střelou zkoušel překvapit Karlovarského Endala z úhlu, ale neuspěl. O dvě minuty později už byl Lukáš Sedlák úspěšnější, když se od levého kruhu krásně trefil do karlovarské branky. Domácí už tak vedli 4:1. A po této trefe se nesl zbytek zápasu v duchu vyloučení a přesilových her. Svou přesilovku hbitě dokázali využít Karlovy Vary, jmenovitě Adam Schusser a snížit tak na 2:4 z jejich pohledu. Ke konci zápasu dokonce hráli hokejisté z pod Černé věže pouze ve třech proti šesti soupeřům, hostující trenér tak zkoušel závěrečnou power play. Domácí celek byl ale pozorný a slibně rozehraný zápas dotáhl do vítězného konce.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Včera jsme odehráli ospalé utkání, ale dnes to byl pravý opak. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu a hráči dodržovali taktické pokyny a šli jsme s důrezem do branky. Trochu nás zmrazil gól na 1:1. Neměli jsme přízeň rozhodčích, ale měli jsme štěstí při našem druhém gólu. Důrazem, pojetím hry a bojovností jsme si dnes zasloužili vyhrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....