Banes Motor České Budějovice
20.09.2010,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 2:3sn

Motor České Budějovice
První třetina přinesla hodně opatrný hokej a vyložených šancí bylo k vidění minimum. Na hráčích byla vidět snaha, zároveň ale nikdo nechtěl udělat chybu. Domácí zahrozili výrazněji v šesté minutě, když to individuálně zkusil Bulíř. Hosté odpověděli nahozením Alexy, které na brankovišti ještě dorážel Jáchym, liberecký brankář i s trochou štěstí odolal.

Od jedenácté minuty vidělo zhruba padesát diváků přesilové hry na obou stranách, v nich ale obrany převýšily útok a oba gólmani moc práce neměli. Až v závěru první části se do dobré střelecké pozice dostal Marek, Alexa byl ale pozorný a kotouč schoval do výstroje. Po dvaceti minutách tak byl stav bezbrankový.

Úvod prostřední části ovlivnilo zranění libereckého útočníka Davida Moronga, který v pádu narazil krkem na brankovou konstrukci a z ledu musel být odnesen na nosítkách. Tento moment paradoxně dostal domácí do tempa a v přesilové hře v osmadvacáté minutě měl gól na holi Jánošík, z dobré pozice ale poslal puk jen do ruky přemísťujícího se Kantora. O chvíli později měl další tutovku po pasu Bulíře Skalický, ten ale pro změnu zblízka o kousek minul tyčku.

Na branku se tedy muselo čekat až do minuty dvaatřicáté, ve které Jonák vyjel od mantinelu, švihem vystřelil a jeho pokus tečoval na brankovišti mimo dosah Kantora Daniel Skalický – 1:0. Převaha Tygrů pokračovala a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Kedršt si nabruslil za branku, předal puk na volného Filipa Jánošíka, a ten přesnou střelou nad lapačku hostujícího brankáře zvýšil na 2:0. Zápas se zlomil v devětatřicáté minutě. To totiž nejprve Niko z dobré pozice napálil spojnici jihočeské klece, aby se minutu na to hosté dokázali kontaktním gólem vrátit do zápasu. V závaru před Alexou se nejlépe zorientoval Lukáš Sumerauer, který propasíroval puk za brankovou čáru.

Třetí část začala hodně opatrně, Liberečtí se nikam nehnali a hosté se do šancí ne a ne dostat. Když se tak začalo dít, vzal si domácí kouč Haken oddechový čas, a na chvíli tak tlak Mountfieldu otupil. Velkou možnost vyrovnat měl obránce Klement, svůj pokus ale namířil jen do Alexy, a tak se hosté prosadili až při hře bez brankáře. Rychlou výměnu puku u branky Tygrů zakončil přesnou střelou k tyčce Radek Seidl - 2:2.

Na řadu tedy muselo přijít prodloužení, to až na šanci Bulíře na jedné, a Přibyla na druhé ale příliš vzruchu nepřineslo, a tak se pokračovalo samostatnými nájezdy. Domácí Kedršt, Šimek ani Valášek ale nedali, a když se ve druhé sérii střelou mezi nohy brankáře Alexy prosadil Radek Seidl, bylo rozhodnuto. Na jih Čech putují dva body, v Liberci zůstává jeden.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....