Banes Motor České Budějovice
17.10.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 6:2

Motor České Budějovice
Českobudějovičtí junioři, kteří k utkání nastoupili výrazně posíleni hráči z prvního mužstva, byli v utkání lepším celkem. Poprvé se ze vstřeleného gólu radovala domácí střídačka v 10. minutě, to když se po křídle prosadil Kolář - 1:0. Hosté se snažili o vyrovnání, ale všechny jejich akce troskotaly na výborném Kubešovi. I hostující brankář Freylach se prezentoval několika výbornými zákroky, přesto do konce první třetiny ještě jednou kapituloval. Lála přebruslil obránce a z úhlu mířil ke vzdálenější tyči - 2:0.

I ve druhé třetině se vzhledem k rychlému hokeji "nahoru dolů" na branku čekalo poměrně dlouho. Až osm minut po zahájení prostředního dějství se prosadil výborně hrající Škoda - 3:0. 10 minut na to se skóre měnilo znovu. V oslabení se po nahrávce Škody krásně trefil Roman Novotný - 4:0. V 39. minutě zlomil odpor hostí svým druhým přesným zásahem Novotný již definitivně - 5:0.

Do třetí třetiny nastoupily oba týmy s tím, že o dělbě bodů není pochyb. Bylo to znát hlavně na straně českobudějovických borců - do té doby bezchybná obrana dvakrát kapitulovala. Poprvé to bylo v 42. minutě utkání z hole Hauera, podruhé v minutě sedmapadesáté, to když se domácí bránili pětiminutové přesilovce Plzně. Hřebejk byl za "zvláštních" okolností vyloučen na pět minut + do konce utkání, což potrestal Jindra. Mezi tyto dvě trefy hráčů Keramiky ale vklínil svůj gólový úspěch Šulčík, takže se diváci žádné dramatické zápletky v závěru nedočkali.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek (HC ČB): "Jsme moc rádi, že se nám podařilo Plzeń porazit. Dnešní soupeř se již vzdal šance postoupit do šestky, my se o to budeme prát. Moc nám pomohli hráči z A - mužstva, Škoda, Hřebejk, Lála a Mucha. Když bylo třeba, podržel nás brankář Kubeš."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....