Banes Motor České Budějovice
14.10.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Liberec 2:2p

Motor České Budějovice
Na oba výše uvedené problémy dali jihočeši zapomenout už po 18 sekundách hry. Šmíd si prodělal neuvěřitelný zkrat, když namazal do jasné šance Žákovskému a ten vykoupal brankáře Stejskala v brankovišti - 1:0. Nadlouho se však jednalo o jedinou příležitost domácích. Z jejich hry čišil strach o výsledek a ani led příliš nehrál s jejich útočníky. Třikrát se už dostávali jihočeští borci za záda obrany, ale vždy jim kotouč nešťastně ujel nebo odskočil. A jelikož si ani hosté příliš v úvodní části nepotykali s formou, tak si svůj první zákrok připsal Kubeš až v 9.minutě zápasu. Nejkrásnější akce se zrodila v 10.minutě. Rychlou a moderní souhru trojice Mucha - Lála - Žákovský zakončoval posledně jmenovaný jen do prsou libereckého strážce svatyně. Jinak první třetina příliš hokejové krásy nenabídla a ani střela Novotného z 19.minuty diváky nepotěšila.

Druhá třetina už byla přeci jen živější. Silově velmi dobře vybavení hosté dost často najížděli do soubojů 1 na 1 a na ledě se začalo přiostřovat. Z mála šancí nakonec vytěžili liberečtí maximum. Ránu na branku vyslal Pešek a Kubeš si nešťastně srazil puk do sítě - 1:1. To jihočechy přimělo zařadit vyšší rychlostní stupeň, ale Stejskal hosty podržel jak při šanci Žákovského, tak i Brunera. Po dalších dlouhých hluchých minutách, ve kterých hrály prim osobní souboje, mohl vstřelit vedoucí branku Šulčík. Po ráně Ficka se objevil ve vyložené šanci, avšak vysoko přestřelil.

Do poslední části vyjeli severočeši plni elánu a už už se radovali z branky, ale v čase 40:31 odpálil puk, jež poskakoval na brankové čáře obránce Vomela. Jenže o dvě minuty později již byla všechna snaha marná. Liberec svíral jihočechy při přesilovce v obranném pásmu a nakonec se trefil útočník Klimenta - 1:2. Tím veškerá útočná snaha Liberce skončila. Avšak domácí se nemohli přes dobře zorganizovanou defenzívu dostat a těch pár možností, které si Budějovice vytvořily, spolehlivě pochytal Stejskal. Velikou příležitost si vypracoval ve 49.minutě Korbela, když vyjel zpoza branky, jenže nezasunul pod brankářův beton. Za dalších 5 minut se dostával do hezké šance Novotný, ale ani on se gólově neprosadil. V čase 58:43 si trenér domácích Caldr vybral oddechový čas a za 10 sekund odvolal brankáře. Tentokrát však risk vyšel. Mucha zcela nečekaně našel Lálu a ten 37 vteřin před koncem vyrovnal - 2:2. Přesto se však červenobílí strachovali o výsledek, jenže Kubeš už remízu udržel.

Ohlasy po zápasu
Vladimír Caldr (Č.Budějovice):Chtěli jsme doma získat oba body, aby se náš celek psychicky zvedl, ale znovu to bohužel nevyšlo. Liberec hrál sice hodně do těla a nám to dělalo problémy, ale přesto si myslím, že jsme si ten bod v závěru zasloužili.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice