Banes Motor České Budějovice
12.09.2010,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 1:3

Motor České Budějovice

První třetina nebyla moc bohatá na střely. V třetí minutě měli šanci skórovat domácí, když hráli dvě minuty v početní výhodě jednoho hráče v poli. Českým Budějovicím se podařilo střelit první bránu v 7. minutě. Přihrávku od Prokeše dostal Pavel Samohejl, který si popostrčil puk před brankářem a zasouval kotouč do prázdné brány - 0:1. Před odchodem do kabin se podařilo dvakrát unikout Janu Mandátovi, ovšem dostat puk za brankovou čáru se mu nepodařilo.

V druhé třetině měli hosté hned několik možností na změnu skóre. Hned dvě minuty po příchodu hráčů mohli hosté střelit branku, ovšem z hloučku hráčů před bránou se ke kotouči nikdo z hostů ve správný čas nedostal. Další nebezpečná střela padla v 25. minutě, tentokrát na brankáře hostů, kdy vyrazil sám na bránu Peter Kutlák. Střela se mu však nevydařila. Tuto chybu napravil Ondřej Kovářů, který dostal přihrávku z rohu. Puk prometl pravý horní roh - 1:1. Po půlce utkání byl vyloučen hráč hostů. Jihlavští hráči mohli strhnout vedení na svojí stranu. Padlo několik střel, ovšem ne ty, které by prostřelili brankáře hostů. Závěrem druhé části utkání byl vyloučen hráč domácích. Hosté však neohrozili domácího brankáře.

Třetí dějství přineslo dvě bránky, obě připsané týmu Českých Budějovic. Domácí hráči se také dostali ke střelám, ovšem žádnou už brankář Dvořák nepustil. V 55. minutě se k odraženému puku před klecí dostal David Ruda a přistrčil puk za záda Svobody. Před koncem zápasu se Jihlava pokoušela hrát bez brankáře. Po několika vteřinách po odvolání se puk dostal k Lukáši Vopelkovi - 1:3.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Formánek, České Budějovice: „Zápas jsme vyhráli zaslouženě. Neproměnili jsme strašnou spoustu šancí. Domací jsou bojovný tým, bojovali s námi do konce zápasu."

Jiří Jungwirth, Jihlava: „Bylo to bojové utkání, v rychlosti, v tempu. Naši kluci mají pochvalu za bojovnost. Soupeř si zasloužil vyhrát, protože byl lepší v různých soubojích jeden na jednoho u mantinelů."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....