Banes Motor České Budějovice
03.10.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 6:6

Motor České Budějovice
Velice blízko byli dnes večer junioři HC České Budějovice plnému bodovému zisku. Bohužel pro ně se 24 sekund před závěrečnou sirénou prosadil Hluchý a vyrovnal na konečných 6:6. Oba celky tak odehrály vůbec první utkání v nově zrekonstruované Budvar aréně.

Mladí Jihočeši byli zpočátku možná až přespříliš nervozní a Kladno se v ůvodu nastěhovalo před Kubešovu bránu. Kladenští vyprodukovali ze svého tlaku pouze jedinou střelu, již Kubeš bez problémů zlikvidoval. K překvapení diváků se v 5.minutě odhodlal k dalekonosné střele Štrach a Kubeš mohl poděkovat horní tyčce. Co se Kladnu nepovedlo v úvodu, dokázal v první budějovické šanci Gulaš. Šikovně se prosmýkl kolem Evana a zaskočil Kopřivu poprvé - 1:0. Hosté se z tohoto úderu těžko vzpamatovávali a Kopřiva se nestačil v brance otáčet. Jenže jihočeši rychle upustili od aktivní hry a Kladno začalo trestat. V 17.minutě ještě Kubeš stačil s pomocí tyče pochytat čtyři rány, ale o minutu později už lovil puk ze sítě po lišácké střele Frolíka. Kladenským znovu narostla křídla a domácí asi děkovali Kubešovi, že 1.třetina skončila nerozhodně.

Druhá část měla dost ostrý začátek. V čase 21:46 rozvlnil síť po nájezdu 3 na 1 Palice - 2:1. Ještě neutichla radost hostů a Bruner vyrovnal. Patnáct vteřin po vedoucí brance se zmocnil puku a ranou z levého kruhu přehodil padajícího Kopřivu. Raketový úvod navíc potvrdil ve 24.minutě svým gólem Řehoř a Budějovice znovu strhly vedení na svou stranu. Kladno mohla definitivně položit situace ze 26.minuty, ale Formánek se tentokrát slitoval a zahodil vyloženou šanci. Poté hra na dlouhu upadla do silného průměru, až se Kladno po obléhání Kubešovy branky nečekaně prosadilo a Wolf vyrovnal. A to nebylo vše. Dost nepochopitelně se pak budějovická obrana otevřela a 22 sekund po vyrovnávací brance mohl zvednout ruce nad hlavu Růžička. Landa jej objevil za zády obránců a kladenský útočník střelou o tyčku nedal Kubešovi žádnou šanci - 3:4. Brankostroj v druhé třetině ale ještě nebyl u konce. Ficek si prohodil touš s Brunerem a pohodlně srovnal stav na 4:4. Kladno málem navíc doplatilo na chvilkovou nekoncentrovanost, avšak Lála nechal vyniknout lapačku gólmana Kopřivy.

Oba celky stáhly pro třetí třetinu hru na 3 útoky a hokeji to jen prospělo. Už minutu po vhazování ve středovém kruhu ujela dvojice Frolík - Tesárek v oslabení a druhý jmenovaný poslal Kladno znovu do vedení - 4:5. Budějovičtí se z gólu oklepali až ve 49.minutě, ale stálo to za to. Nejprve spálil svou šanci Bruner, kterému puk namazal sám gólman Kopřiva, ale o pár sekund později se už domácí radovali. Žákovský vybídl ke zteči branky Řehoře, jehož musela obrana zahákovat a rozhodčí Ondřej neváhal - trestné střílení. Sám Řehoř, hnaný početným publikem kupředu, bezpečně proměnil a začínalo se tak znovu. Oba týmy si začaly uvědomovat, že kterákoliv branka teď už může rozhodnout a tak začaly hrát velmi opatrně z obrany. Obranný šik Kladna prolomil v 59.minutě Řehoř, když obral o puk váhajícího Kolafu a předložil gól Žákovskému - 6:5. Rozlobený trenér Šindel poslal ihned nešťastníka Kolafu do kabin a hosté se vzchopili. Půl minuty před koncem odbruslil ze své svatyně Kopřiva a za 6 sekund završil kanonádu úspěšným pokusem Hluchý. Oba celky se tak nakonec rozešli po zásluze neozhodně.

Ohlasy po zápasu
Vladimír Caldr (Č.Budějovice):Nezahráli jsme dnes příliš dobré utkání - naše hra byla velice rozháraná. Možná, že se začíná projevovat únava ze začátku soutěže, kdy jsme hodně cestovali. Pro nás je ten bod velice důležitý. Pro mančaft je dobré, když boduje, obzvláště pokud se nedaří herně. Třeba v zápase s Karlovými Vary jsme byli jasně lepší a prohráli, dnes jsme nehráli dobře a ten bod získali.
Jaromír Šindel (Kladno): Myslím, že diváci měli možnost sledovat velmi útočný hokej, i díky tomu, že gólmani nebyli dnes oporami svých klubů. Hra dnes měla rysy seniorského zápasu a výsledek považuji za spravedlivý. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Frolíka, ale nerad bych, aby převládl názor, že zahrál pouze Frolík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....