Banes Motor České Budějovice
22.02.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ústí nad Labem 4:3

Motor České Budějovice

Kdo bude hrát víc jako Ovečkin, ten bude nejlepší. Tohle jako by bylo nepsané heslo, které vyznávala většina hráčů obou mužstev v zápase mezi Českými Budějovicemi a Ústím nad Labem. I proto bylo v zápase vidět mnoho, možná až přespříliš osobních střetů, dohrávaných soubojů, zbytečných diskuzí i těžkého vstávání brankářů z tlačenic před brankami na obou stranách kluziště.

Zápas byl z obou stran hodně vyhecovaný, ale po vzoru Ovečkina, jak jinak, nepostrádal ani pěkné hokejové momenty. Domácí se rychle dostali do dvoubrankového vedení a úvod zápasu patřil jim. Jenže jak rychlůe nabyli, stejně rychle i ztratili a v závěru první části byl stav nerozhodný 2:2. Za srovnáním hostů stála především nedůslednost a laxnost v domácí obraně.

Na začátku druhé třetiny bylo pro domácí ještě hůř. To bylo Ústí mnohem lepší. Lépe bruslilo a domácí hráli trochu s pocitem, že se nemůže nic nestát. Ovšem ono se stalo. Ústí šly docela přesilové hry a jednu z nich se štěstím proměnil hostující Hošek. Pak se hra změnila v sérii osobních soubojů, kdy domácí hráči častěji sledovali soupeře než puk.

Na koně je vrátil celkem náhodný gól, kdy docela z ničeho, využil špatného střídání soupeře Ježek a počkal si na útočné modré. Dostal přihrávku a svůj nájezd na brankáře zakončil stylově. Tvrdou ranou k tyči. Zmatky v hostující hře pak ještě rychle využil Babka a domácí pak vedli. Už natrvalo.

Do poslední části hry totiž svěřenci trenér Koldy nastoupili zcela jinak než ve zbývající části. Hráli soustředěně a hostům nepovolili žádnou výraznější šanci, kromě jedné. V 55. minutě fauloval domácí Jáchym a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se rozjel Jakub Pořický, ale kličku do forhendu mu Hnízdil pokryl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....