Banes Motor České Budějovice
19.02.2010,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 6:2

Motor České Budějovice
První třetina se více vydařila hráčům z Českých Budějovic. I když ve třetí minutě poslal téměř z nulového úhlu nepříjemnou střelu Bittner a hned po něm těsně minul branku Oppelt, hosté nenechali nic dlužné. Tvrdou střelu poslal na Jelínka Seidl, domácí gólman však kotouč z lapačky pustil a hru nechal pokračovat. Méně přesný byl Jelínek při pokusu Ježka. Nad pukem ztratil kontrolu a Bulíř se musel postarat o jeho odstranění z pásma. Ve dvanácté minutě Martin Semrád vyslal skákavý kotouč, který minul Jelínkovu lapačku – 0:1. O necelé dvě minuty později se z gólu radoval Lukáš Sumerauer, když Jelínek vyrazil kotouč pouze před sebe a budějovický útočník ho dostrčil za brankovou čáru. Liberečtí měli několik šancí na snížení skóre. Skalického pokus však Bláha nepustil skrze betony, přesilovkový tlak Mountfield také ustál . V osmnácté minutě snížil na 1:2 Jaroslav Kedršt.

Začátek druhého dějství dohrávali Budějovice v přesilovce. Usadili se v útočném pásmu, ale Bulíř unikl až před Bláhu a vyzkoušel jeho pozornost. Velkou příležitost zvýšit náskok nabídli Tygři soupeřům svou nedisciplinovaností. Přesilovku 5 na 3 však ustáli, ba co víc, fantastický kousek předvedl Filippi, když ujel z obranného pásma. Jeho střela se ale odrazila od Polodna, kotouče se ujal Bulíř, objel branku a donutil Bláhu zasahovat. Po vhazování před brankou hostů vystřelil Šefl a Bláha opět musel hru přerušit. Jedinou šanci si v přesilovce vytvořil Seidl, na domácího gólmana nevyzrál. Od třicáté minuty Tygři předváděli výrazně svou bojovnost. Z chaotické hry před Bláhou vzniklo několik neproměněných šancí. Situaci musel uklidnit rozhodčí, když se hráči obou družstev nechali emotivní hrou unést. Obrovskou šanci měl v jedenatřicáté minutě zprava najíždějící Kedršt. Halou se však rozezněl pouze zvuk natrefené tyčky. Vyrovnání na 2:2 zařídil po přihrávce Bittnera Roman Chlouba.

Poslední třetina patřila jednomu hráči. Svými čtyřmi góly se o zvrat zápasu postaral Jakub Klíma. Šance měli i Klímovi spoluhráči. Po dvaceti vteřinách trefil tyčku Skalický. Využitá přesilovka ve čtyřiačtyřicáté minutě nastartovala sérii Jakuba Klímy - 3:2. Ani autor dvou přihrávek Filippi nezůstal pozadu. Dobrou šanci si vytvořil před Bláhou, do jeho střely ale lehl obětavý budějovický hráč. Obranným zákrokem se blýskl také liberecký obránce Bartejs. Čistým zákrokem zneškodnil najíždějícího protihráče a ještě kotouč vyvezl do bezpečí středního pásma. V třiapadesáté minutě zůstal na ledě po tvrdém zákroku ležet Tomáš Oppelt. Střet s hokejistou Mountfieldu odnesl zraněním brady. Nepatřičnou hru pomstil o chvilku později Jakub Klíma - 4:2. V sedmapadesáté minutě se Jakubovi Klímovi podařil hattrick – 5:2. Svou gólovou sérii završil Jakub Klíma o půl minuty později, kdy rozhodl na konečných 6:2. Na vysoké výhře má podíl také brankář Jakub Jelínek, který se prezentoval pár výbornými zákroky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....