Banes Motor České Budějovice
02.10.2009,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 3:5

Motor České Budějovice

Úvod utkání přinesl šanci Volfa, který se po levé straně rozjel do první příležitosti domácích. Útočník Písku zakončil celou akci ranou švihem a Gába se nechal puk pro sebe. Na druhé straně musel chvíli poté zasahovat také Lehečka, který kryl ostrou ránu Kříže od modré, tvrdý projektil však skončil pouze v připravené náruči gólmana Písku. V šesté minutě se v nebezpečně vypadající akci objevil českobudějovický obránce Liška, k němuž se odrazil kotouč na modrou čáru. Hostující zadák ale mířil jen vedle branky domácích. Osmá minuta úvodní části přinesla obrovskou šanci na straně Písku. Homola našel zpoza branky ideálně postaveného Radostu před brankou, domácímu útočníkovi se ale postavila do cesty tyčka hostující branky.

Ve dvanácté minutě se poprvé vylučovalo a k menšímu trestu za faul loktem usedl Volf. V početní převaze si hosté vytvořili kolem písecké branky přesilovkový vzorec, jediný, kdo během výhody jednoho hráče ohrozil branku Písku, byl Prokop ranou od modré, gólman domácích na jeho ostrou střelu ale dobře viděl a neponechal nic náhodě. V čase 16:19 se poprvé v utkání měnilo skóre. Švihálek svůj dravý průnik zakončil ranou od modré a kotouč zapadl přesně k levé tyčce Lehečkovy branky. Krátce před první přestávkou se poprvé vylučovalo také na hostující straně a ze své úvodní přesilovky Písečtí vytěžili vyrovnávací trefu. Střelu od modré dorazil za Gábou záda Veselý a začínalo se od znova.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky mohl navrátit hostům ztracené vedení Bernat, ležícího Lehečku však pokořit z blízka nedokázal. Krátce poté Budějovičtí opět zahrozili. S osamoceným Turkem si ale dobře naladěný gólman Písku poradil. Hráči Budějovic v následné přesilovce píseckou čtveřici zatlačili před vlastní bránu, dlouhý závar ale úspěch nepřinesl. Naopak domácí tým udeřil. Z trestné lavice vyjíždějící Volf dostal přesný pas od Radosty a samostatný nájezd bekhendem proměnil. Hosté se hned snažili o vyrovnání a po vhazování se rychlým přesunem dostal před Lehečku Bernat, jehož zakončení nakonec odrazil brankář Písku betonem.

Ve dvanácté minutě naopak mohli navýšit své vedení Písečtí, kteří si vypracovali přečíslení, osamocený Homola Gábu bekhendovou ranou nepřekonal. Na šance rozhodně nouze nebyla a hra nahoru – dolu vynesla šanci pro hosty, když se před Lehečkou objevil Svoboda, také proti němu byl ovšem Lehečka úspěšný a držel tak i nadále hostující střelce pod kontrolou. Haškovským zákrokem se blýskl gólman Písku v devětatřicáté minutě, kdy vykopnul zakončení hostujícího útočníka betonem a vyšel tak z celé akce jako úspěšnější. Jiný přesný zásah už prostřední část nepřinesla a obě mužstva tak odešla ke druhé přestávce za stavu 2:1.

Ve třetí minutě závěrečné třetiny přišlo vyrovnání. Štěpán lehkou střelou z mezikruží prostřelil Lehečku a zajistil tak druhou branku Budějovic. Obrat hosté dokonali o dvaasedmdesát vteřin později. Kapitán Švihálek ranou z blízka prostřelil brankáře Písku podruhé v utkání a důležitým gólem poslal svůj tým do vedení. Stejný hráč českobudějického týmu se brankově prosadil ještě jednou a gólem na 2:4 Švihálek završil svůj hattrick v utkání. Ani pátá branka českobudějovického týmu na sebe nenechala dlouho čekat. Bernat ranou z jízdy vylepšil náskok hostů a situace v tu chvíli nevypadala vůbec růžově. Písek ještě v závěru reagoval brankou Volfa, gól vstřelený minutu před koncem základní hrací části ještě vykřesal poslední naději domácích. Hosté si ale závěr pohlídali a po zásluze si odvážejí z Písku všechny tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....