Banes Motor České Budějovice
11.10.2009,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 3:4p

Motor České Budějovice
Zatímco domácí v první polovině zápasu nedokázali proměnit ani jednu ze svých šancí, náskok českobudějovických mladíků postupně narůstal. V první třetině se prosadili David Bílek a Josef Krcho, na začátku 33. minuty zvyšoval Martin Flegl už na 3:0 pro hosty. Ještě v téže minutě se však povedlo snížit Ondřeji Kovářů a od té doby přepnuli jihlavští dorostenci na vyšší rychlostní stupeň a zahájili útok na body. Do druhé přestávky přidal druhý gól Dukly po pěkné přesilovkové kombinaci Tomáš Střecha a v závěrečné dvacetiminutovce srovnal ukázkovým blafákem do bekhendu Ondřej Kovářů. Obrat však domácí dorostenci už nedokonali, v prodloužení rozhodl o výhře Českých Budějovic Jan Salák, který se z pravého kruhu přesně trefil nad ležícího Krejčíka. V bojovném zápase tak Jihlava brala za prohru 3:4 po prodloužení jeden bod, hosté si odvezli dva.
Ohlasy po zápasu
Radek Ťoupal (HC České Budějovice): Vyrovnané utkání prvního mužstva s druhým, skončilo naším vítězstvím v prodloužení, přestože jsme vedli již 3 : 0. Domácí se dostali do hry šťastnou vlastní brankou. Nejlepší hráči: Krcho, Gába, Bílek.

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Na začátku byl soupeř lepší, pak se to postupně vyrovnalo a začali jsme víc bruslit. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost, když dokázali vyrovnat z 0:3 na 3:3. Naší nejhorší činností v tomto zápase byla obranná fáze, dělali jsme v našem pásmu velké chyby. Po tom vyrovnání jsme mohli dokonce i rozhodnout na 4:3, nakonec ten gól, který jsme dostali v prodloužení, byla naše chyba po buly. Ale nebylo to špatné utkání, myslím, že i vyrovnané."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....