Banes Motor České Budějovice
13.09.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Hradec Králové 4:2

Motor České Budějovice

Do utkání vstoupili aktivněji hráči Českých Budějovic, kteří si také dokázali vypracovat první vážnější šanci zápasu. V desáté minutě uvolnil Josef Krcho Lukáše Mareše, který byl před hradeckou bránou úplně sám, ale mezeru v chráničích brankáře Jeřábka nenašel. V minutě třinácté mohl jít do vedení Hradec. Daniel Klemenc připravil dobrou střeleckou pozici pro Lukáše Nedvídka, ale ten brankáře Dvořáka také nepřekonal. V závěru první třetiny měli domácí velkou příležitost otevřít skóre zápasu. Hráli totiž dvojnásobnou početní výhodu celé dvě minuty. V té však Ladislav Susko nastřelil pouze tyč a vypadalo to, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu. V čase 19:43 se ale po invididuální akci prosadil Emil Švec a střelou na vzdálenější tyč vstřelil první branku.

Na začátku dRuhé třetiny se Hradec dočkal vyrovnávací branky. Střela Romana Konečného od modré čáry se odrazila vysoko do vzduchu a spadla do brankoviště, kde si poskakující kotouč srazil do vlastní sítě brankář Dvořák. Vyrovnaný stav ovšem vydržel pouze 26 sekund. Pak přišla akce dvou jihočeských útočníků na jejímž konci stál Václav Dlugoš. V dalším průběhu druhé třetiny mohl přidat šikovný budějovický útočník Luboš Rob hned dvě branky. V obou případech ale nepřekonal Jana Jeřábka, který se vyznamenal zejména ve druhém případě.

Kýžené hradecké vyrovnání přišlo v čase 43:20. Střelu Filipa Žáka od modré čáry dorazil do branky domácích Martin Bartoň. Jihočeši po druhé inkasované brance zařadili druhý rychlostní stupeň a dostali Hradec pod tlak, který nakonec přetavili ve vítězný gól. Přesnou střelou mezi betony hradeckého brankáře se prezentoval Emil Švec. V nabídnuté přesilové hře poté mohl znovu vyrovnat Martin Bartoň, ale jeho střela z úhlu skončila pouze na břevně jihočeské branky. Dvě minuty před koncem zápasu se Hradečtí odhodlali ke hře v šesti hráčích, ale zápas do prodloužení neposlali. V čase 59:40 pojistil vítězství domácího celku střelou do prázdné brány Radek Prokeš.

Ohlasy po zápasu
Radek Ťoupal, trenér HC České Budějovice: Toto utkání bylo ještě těžší než předcházející v Pardubicích. Soupeř byl velice houževnatý, s výbornou hrou v obranném pásmu a rychlým přechodem do útoku. Vítězství bylo vybojováno kolektivní hrou, podpořené dobrým výkonem brankáře. Tři nejlepší hráči zápasu za HC ČB: Emil Švec XXX, Václav Dlugoš XX, Tadeáš Dvořák XX.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....