Banes Motor České Budějovice
04.10.2008,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 5:1

Motor České Budějovice
Pokud by někdo přišel na zápas ve dvanácté minutě, už by nic podstatného neviděl. Vše se totiž událo do této minuty. Než se stačili hráči seznámit s ledem už se měnilo skóre. Ve 38. vteřině zápasu Plzeň přečíslila před brankou celou pětku budějovických a v klidu proměnila na 1:0. To byl pro hosty šok, ale né poslední. Domácí se rozhodli, že na té straně hřiště co je brankář Havlátko se jim líbí více a nastěhovali se tam. Hosté byli jako ovce na odstřel, nestačili reagovat na nic co domácí předváděli. Za necelou minutu to bylo již 2:0. Puk poskakoval v brankovišti pod nohami brankáře i obráců a domácí útočník ho dopravil do branky. Pak svitla vteřinka naděje pro hosty, když se v první a dosti vyjímečné situaci dostal k puku Josef Krcho a zakončil svoji akci mezi nohy brankáře domácích. Chvíli to vypadalo, že by to mohl být bod zlomu. Domácí to tak neviděli a opět navýšili své vedení, když obránce Kutiš neuhlídal domácího útočníka a dovolil mu tečovat střelu od obránce. To už vypadalo pro hosty špatně a aby bylo ještě hůře trefil se přesně domácí útočník k tyči a bylo to už 4:1. To byl signál pro střídání brankářů. Brankář Havlátko rozhodně nepředvedl špatný výkon,ale bez podpory týmu obdržel čtyři branky a šel z branky ven. Brankář Gába se těšil z čistého konta jen pár minut a kapituloval i on, ale nakonec pouze jednou. Do konce třetiny domácí již gól nedali a hosté "zahrozili" pouze opět Krchem, který byl nejaktivnějším útočníkem hostů. Do druhé třetiny nastoupili obě mužstva s vědomím, že je rozhodnuto. Přesto hosté zlepšili svou hru a přispěli tak ke kvalitě hry. Za zmínku stojí jedna dobře sehrané přesilová hra, kde po střele Švece dobře tečoval puk Luboš Rob, ale domácí gólman byl pozorný. Domácí byli po všech stránkách lepším mužstvem. Hostům nefungoval hlavně útok, hráči se nevraceli, špatně bruslili, nenabízeli se na přihrávku a báli se osobních soubojů. Po dvou výhrách se silnými soupeři přišla sprcha a pád na zem.
Ohlasy po zápasu
Bedřich Pastyřík, trenér HC České Budějovice: Bruslením a agresivitou byl soupeř minimálně o třídu lepší, výsledek je k nám hodně milosrdný. Skvělý výkon brankáře a "úsporný režim" plzeňských hráčů nás zachránil před debaklem.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....