Banes Motor České Budějovice
27.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 4:2

Motor České Budějovice

Utkání začalo lépe pro hosty z Prahy. Po chybě Pařízka se hned v první minutě dostali do šance, ale brankář Gába byl na místě. Hosté byli i nadále odvážnější a počet jejich šancí rost, zatímco domácí spíše odpalovali puky z pásma. První šanci domácích měl až v šesté minutě Krcho, který získal puk ve vlastní třetině a řítil se až na brankáře hostí, ale svoji šanci nevyužil. Hned vzápětí poprvé udeřila Slavia. Hostující útočník vyvinul tlak na domácí obránce, získal puk a najednou byl sám před brankářem Gábou, kterého si položil a zavěsil do horní půlky branky. Za minutu a půl se situace téměř opakovala. Slavie získala puk ve třetině a opět si útočník vybruslil brankáře, položil si ho a zavěsil. Domácí byli celou první třetinu pod tlakem a hostujícího brankáře ohrozili pouze čtyřikrát. Největší šanci měl Luboš Rob. Získal puk a jel sám na branku. Byl zezadu lehce atakován hostujícím obráncem a upadl. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které ovšem postižený neproměnil. Brankář David Gába se překonával. Největší šanci zlikvidoval v desáté minutě, kdy doslova sebral puk z hokejky střílejícího slávisty. Do konce třetiny se stav nezměnil.


Ve druhé třetině domácí hráli první dvě minuty aktivně, ale jejich snahu zastavilo vyloučení. Pak se opět zvedli hosté a zatlačili domácí před brankáře. Třetí gól visel ve vzduchu. Jenže v půlce zápasu se k puku dostal Luboš Rob přihrál na Emila Švece a ten jel sám na brankáře. Puk se po jeho střele odrazil od tyčky do brankáře a od něj do branky - 1:2. Ve druhé třetině bylo velké množství vyloučených hráčů na obou stranách, rozhodčí dával velké množství desetiminutových trestů za nesportovní chování. Nejvíce to odnesl Ladislav Susko, který vyfasoval za protesty dva takové tresty a odešel předčasně do sprch. Přesto ke konci třetiny se ještě jednou měnilo skóre. Brankář Gába rozehrál na obránce Mayera, který našel na modré najetého Luboše Roba a ten tentokrát svůj nájezd proměnil a vyrovnal - 2:2.


Ve třetí třetině hostům docházeli síly a utkání bylo dlouho vyrované. Domácí se více tlačili do šancí a hosté hrozili již spíše sporadicky. Utkání spělo k remíze. To se ovšem změnilo necelé čtyři minuty do konce zápasu. Obránce Petr Škopek vystřelil od modré a puk přistál v horním růžku slávistického brankáře - 3:2. Očekával se nápor Slávie, ale ten se téměř nekonal. Minutu před koncem měla Slávie možnost hrát bez brankáře, ale prakticky hned po buly se k puku dostal Karel Plášil a přes celé hřiště trefil prázdnou branku - 4:2. Domáci tak nečekaně získali další body za vítězství. Velkou zásluhu na tomto výsledku měl brankář Gába.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....