Banes Motor České Budějovice
01.02.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice B – Nymburk 5:2

Motor České Budějovice
Hostům vyšek náramně vstup do zápasu. Vytvořili si tlak před brankářem a hned jejich první střela skončila za zády domácího brankáře. Domácí to trochu zarazilo a tak hosté měli dále mírně navrh. Postupně se domácí probouzeli a zvykali si na novou sestavu a začínali hrát svoji hru. Bohužel ke gólům žádná šance nevedla. Vůbec největší domácí šanci předvedl v první třetině Jiří Bárta, který prokličkoval celé hřiště až před brankáře, ale tam již nedokázal zakončit. První třetina tak skončila vítězstvím hostů 1:0.

Ve druhé třetině již vládli domácí. Nejdříve měli problém s proměňováním šancí, ale ve 25. minutě se poprvé trefil domácí Ivo Šindler, který v přesilové hře překonal brankáře hostí - 1:1. Pak již domácí vládli na hřišti a čekalo se na další branky. Ovšem hosté pouze nebránili a sami několikrát ohrozili Havelce v brance domácích, ale ten všechny pokusy zlikvidoval. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 1:1, uhodilo. Obránce Kypta pěkně zavezl puk do třetiny a našel volného Jonáše Beneše, který přesně vymetl růžek nymburské branky a stanovil tak stav po dvou třetinách na 2:1 pro domácí.


Nástup do třetí třetiny vyšel lépe hostům. Ti měli najednou dost sil a útočili na domácí branku. Domácí to trochu překvapilo a pykali za to gólem ve vlastní síti. To se trefil Václav Mikula, který zklepával puk za záda brankáře Havelce - 2:2. To bylo ovšem od hostů vše. Pak se již iniciativy chopili domácí a čekali na svoji příležitost. Ta přišla ve 48. minutě při přesilovce pět na tři, kterou domácí dokázali využít. Puk putoval po ose Bárta, Mayer, Jirků a puk do branky dostal Jiří Bárta - 3:2. To už hosté nemohli dotáhnout a domácím ještě více narostla křídla. O dvě minuty později se výborně uvolnil Jonáš Beneš, který opět trefil růžek branky a bylo 4:2. Poslední tečku udělal opět aktivní Jiří Bárta, který stanovil stav zápasu na 5:2 pro domácí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....