Banes Motor České Budějovice
20.02.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Písek 3:1

Motor České Budějovice
Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se dle očekávání chopili aktivity a zatlačili na písecké. Také první větší šance měli domácí. Nejvíce byla vidět trojice Sedlák, Přibyl a Babka, která dokázala zamotat hostům hlavu téměř při každém střídání. První velkou šanci měl Sedlák, který se probil před brankáře Lehečku, ale nedokázal přesně zakončit a totéž se dá říci o dorážce Přibyla. V deváté minutě se k dobré střelecké pozici dostal obránce Předota, ale trefil pouze dobře postaveného Lehečku. Hosté poprvé zahrozili až po polovině třetiny, když se před Bláhou zjevil písecký Přibyl, ale Bláha včas sklapl betony. Od té doby začal být Písek aktivnějším mužstvem a dostával se častěji před brankáře Bláhu i do větších šancí. Nakonec to byli právě hosté, kteří dali první branku. Ve 14. minutě se před Bláhou zjevil Jan Paukner a zvedl puk pod horní tyčku domácí branky a hosté vedli 0:1. Hosté byli při chuti a další šanci měl Vlček. Domácí se také probudili a po chybě písecké obrany se do největší šance domácích v první třetině dostal Bárta, ale svůj nájezd nedokázal proměnit.V závěru třetiny se do dobré střelecké pozice dostal hostující Volf, ale Bláha byl na místě. První třetina nakonec vyšla lépe hostům, kteří do šaten odcházeli s vedením 1:0. První třetina se hrála bez vyloučených hráčů.

Drhou třetinu začali lépe domácí. Pěknou střelu Koblasy z pravého kruhu ve 23. minutě Lehečka ještě chytil. V čase 24:03 potrestali domácí hned první vyloučení zápasu. Vyrovnávací branku vstřelil po přihrávkách Kolaříka a Heřmánka Roman Bernat - 1:1. Dále měli domácí možnost další přesilové hry. Tu už ale nevyužili. Ve 34. minutě trefil domácí útočník Bárta pouze břevno písecké branky. Pak se opět hrálo spíše v režii domácích, kteří si vytvářeli více šancí, které ale nedokázali proměňovat. Výjímkou byla branka v čase 39:03. Obránce Richard Heřmánek se svezl s útokem a po přihrávce od Švihálka trefil bekhendem puk přesně pod břevno - 2:1. Ve druhé třetině byli lepším mužstvem domácí České Budějovice, které se konečně prosadili i gólově.


Třetí třetina začala pomalu. Z první šance v čase 46:16 padla branka. Zblokovanou střelu obránce Heřmánka uklidil za Lehečkova záda Lukáš Sedlák a pojistil tak českobudějovickým vedení v zápase - 3:1. O minutu později se do vyjímečné šance dostal i Písek. Střela Radosty, který byl pod tlakem českobudějovických hráčů, mířila pouze do masky domácího branáře Bláhy. Ve 48. minutě měl velkou šanci i domácí Koblasa, jehož střelu z předbrankového prostoru ale Lehečka vyrazil. Další šanci domácích spálil opět Koblasa, který se po krásné přihrávce Bárty rozhodl zakončit blafákem ve stoje. Jeho pokus ale Lehečka i tentokrát kryl. Pak přišli na řadu i vyloučení. Během sedmi minut zaznamenal domácí útočník Rousek dokonce hattrick v nasbírání dvou-minutových trestů. To už ale scházela do konce utkání pouze minuta, a tak si Písek zkusil hru bez brankáře. To mu ale zkazil Homola, který fauloval a sebral tak Písku poslední naději na snížení. Poslední třetinu měli více šancí opět domácí, hosté se do nich dostávali spíše sporadicky.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Písek sem nepřijel odevzdat body a od začátku hrál naplno. Byli důraznější a šťastnější. My jsme zase potvrdili to, že neproměňujeme svoje šance a pak inkasujeme zbytečnou branku. V druhé třetině už jsme Písek přehrávali, což se potvrdilo i ve střelecké produktivitě. Přestříleli jsme Písek 17:3. Ve třetí třetině už jsme si utkání pohlídali, do ničeho jsme soupeře nepustili a navíc jsme dali branku.

Milan Mazanec, trenér IHC Komterm Písek: V první třetině jsme měli více ze hry a kdybychom proměnili své šance, zápas by se vyvíjel jinak. Výsledek je pro nás lichotivý a oproti přípravě, kdy jsme prohráli 16:0, je to obrovský posun. Je vidět, že jsme udělali s mužstvem kus práce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice