Banes Motor České Budějovice
30.01.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Liberec 3:2p

Motor České Budějovice
Začátek zápasu probíhal ve svižném tempu a v režii domácích, kteří od začátku dávali najevo vůli po vítězství. První vyloučený hráč byl domácí Předota, ale hosté ani nevystřelili na branku. Po přesilové hře hostů se hra začala kouskovat a často se přerušovalo. Za zmínku stojí v deváté minutě šance domácího Koblasy, který ze skrumáže před brankářem Blažkem dvakrát nebezpečně vystřelil nejprve nad branku a podruhé do brankáře. Hosté stále neměli an jednu střelu na brankáře Bláhu. Té se dočkali až v desáté minutě a hned po ní padl gól do domácí sítě. Nejprve vystřelil Urban, jeho střelu Bláha vyrazil, ale dorážka Pavla Bednárika skončila k překvapení všech v síti domácího brankáře - 0:1. Domácí pak ještě zvýšili své úsilí, ale velkou šanci měli už jen jednu. To Švihálek vypíchl puk libereckým obráncům a přihrál na Rouska. Najednu byli oba hráči v přečíslení dva na brankáře. Vše se odehrálo ve velké rychlosti a Rouskovi se puk zamotal pod brusle a hokejku a tak nedošlo ani k zakončení. Další tlak měli českobudějovičtí v přesilové hře, ale jejich střely pochytal brankář Blažek. Domácí byli sice lepším mužstvem, ale přesto třetinu vyhráli hosté .

Druhá třetina začala rychlým nástupem hostů z Liberce. Už v první minutě jel sám na brankáře Miškovský, trefil ale Bláhu pouze do betonů. O dvě minuty později byl vyloučen hostující Říha a domácí jeho faul potrestali. V čase 23:31 zasunul puk po Kolaříkově střele do prázdné branky bekhendem Tomáš Rousek - 1:1. Po třech minutách ale hosté opět vedli a potvrdilo se pravidlo "nedáš, dostaneš". Sedlák se Švihálekem svou šanci nevyužili a tak se dostali hosté do protiútoku. Sám na branku jel Ladislav Bittner, který překonal Bláhu střelou do horního růžku - 1:2. Domácí pak promarnili šanci na vyrovnání, když v přesilové hře trefil Sedlák svou bekhendovou zadovkou tyč branky hostí. V další přesilovce domácích trefil tyčku českobudějovický Přibyl a domácí nevyužili další možnost na vyrovnání. Po této šanci dostali domácí další velkou příležitost na vyrovnání, protože hosté hráli pouze ve třech. V čase 36:04 se nakonec dočkali vyrovnání. Po střele obránce Předoty se ze vzduchu trefil Adam Přibyl - 2:2.


Od začátku třetí třetiny se hrál spíše nudný hokej, ve kterém bylo k vidění malé množství šancí. Výjímkou byla šance libereckého Urbana, který nedokázal Bláhu překonat ani nadvakrát. Dále se pokračovalo v hokeji bez šancí. Na vinně byl určitě i malý počet vyloučení, takže mužstva neměla možnost hrát přesilové hry. V 56. minutě ale hráli domácí oslabení, ve kterém se až před brankáře Liberce protlačil Přibyl, Blažek jeho střelu vyrazil. Tři minuty před koncem byl sám před Bláhou hostující Slivka, domácí brankář ale jeho střelu se štěstím vyrazil. Vyrovnané utkání se ale nedočkalo rozhodutí po šedesáti minutách a tak se muselo hrát prodloužení.


V prodloužení to vypadalo, jako by byl na ledě pouze tým domácích. Od začátku prodloužení se totiž hrálo pouze na polovině Liberce. Domácí ale ani jednu z šancí nevyužili. Paradoxně největší šanci v prodloužení měli hosté. Tvrdou střelu Miškovského ale Bláha zlikvidoval krásným semaforem. Hned z protiútoku, ale rozhodl o osudu utkání Jan Předota, který z kruhů prostřelil brankáře hostů, pět vteřin před koncem prodloužení - 3:2.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Bylo to zajímavé utkání, ve kterém Liberec potvrdil své postavení v tabulce. Hráli velmi dobrý hokej. Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, neustále jsme dotahovali jednobrankové vedení. V prodloužení jsme měli více sil a zaslouženě jsme dali vítězný gól.

Lubomír Bouchner, trenér TJ Bílí Tygři Liberec: Prohra pět vteřin před koncem prodloužení nás mrzí, ale třeba bychom prohráli i na nájezdy. Myslím si, že jsme dnes odehráli dobré utkání, a to i přesto, že jsme oslabeni o šest hráčů. Byl to bojovný hokej a šťastnější byli domácí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....