Banes Motor České Budějovice
29.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kometa Brno 4:2

Motor České Budějovice
Hned od začátku utkání se aktivity ujali hlavně domácí hokejisté. Snažili se udávat tempo hry a byli celkově aktivnější než brněnští hokejisté. Jinak se utkání podobalo včerejšímu proti Jihlavě. Nebylo k vidění příliš mnoho vyložených šancí. První gól dali paradoxně brňenští a to dokonce ve vlastním oslabení. Domácí Babka se snažil o rychlou rozehrávku z vlastní třetiny a poslal si puk před sebe více než bylo záhodno. Toho šikovně využil Libor Maša. Zmocnil se puku a vymíchal brankáře Bláhu - 0:1. Domácí inkasovaná branka příliš nezaskočila a pokračovali ve své hře. Odměnou jim byla vyrovnávací branka. Při jedné ze svých návštěv ve třetině Komety se po přihrávce Lukáše Sedláka dostal k puku David Cifreund (na fotce) a jeho střela po ledě trefila přesně mezeru mezi betony brankáře Baruse - 1:1 Tento stav vydržel do konce třetiny, přestože se domácí snažili strhnout vítězství na svoji stranu.

Druhá třetina byla podobná jako první. Domácí byli opět lepším celkem a hosté trpělivě čekali na chyby domácích hráčů. V první šanci se ocitl, dnes výborný, Lukáš Sedlák. Při přesilové hře se před ním otevřela obrana a on mohl vystřelit na brankáře Baruse. Ten byl opět na místě. Pak měli hosté příležitost hrát 55 vteřin přesilovou hru pět na tři. Prakticky nic pořádného neukázali. Naopak po skončení druhého trestu se dostal Roman Bernat, který se vracel z trestné lavice, k puku a jel sám na brankáře Komety Baruse. Ten zachoval klid a šanci zlikvidoval. Skoro přesně v polovině zápasu chtěli nejspíše domácí hráči odměnit diváky, za to, že přišli a předvedli parádní akci zakončenou brankou. Adam Přibyl našel svoji přihrávkou rozjetého Lukáše Sedláka a ten si vzpomněl na skvělou formu ze začátku sezóny a krásně vymíchal brankáře Baruse - 2:1. Do konce druhé třetiny se nic významného nestalo. Stále se hrál bojovný zápas s množství střetů, ale z minimem větších šancí. Domácí byli opět lepší, ale vyjádřili svoji převahu pouze jedním gólem.


Třetí třetinu zahájili domácí náporem, z kterého vstřelil svou třetí branku. Už po deseti sekundách co odjel na trestnou lavici hostující Touška se v čase 44:33 trefil Lukáš Sedlák, který se nejrychleji zorientoval před brankou - 3:1. Pak se hrálo opět spíše bojovně a další branku vstřelili opět domácí. V čase 49:22 si při hře 4 na 4 vyměnil Švihálek puk s Romanem Bernatem, který překonal Baruse - 4:1. Čtyři minuty před koncem ale dokázal ještě snížit hostující Ondřej Nedvěd, který prostřelil Bláhu nad lapačku - 4:2. Zápas se dohrával ve znamení vyloučení. Postupně museli odejít do sprch tři hráči hostů. V poslední minutě měli domácí ještě možnost svůj náskok navýšit, když hráli přesilovou hru 5 na 3. To se jim už ale nepovedlo, a tak utkání skončilo 4:2 pro České Budějovice.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Hráči k utkání přistoupili zodpovědně, zopakovali dobrý výkon z Olomouce a podařilo se nám uhrát z domácích zápasů šest bodů. Chyby sice děláme stále, ale obě utkání se nám podařily vyhrát a jsem spokojený.

Milan Vlk, trenér Komety Brno: Soupeř byl od začátku lepší, velmi dobře bruslil. My jsme začali hrát až ve druhé třetině, když jsme chvilkami dostali soupeře pod tlak. Bohužel jsme ve třetí třetině dostali čtvrtý gól, což nás položilo. Za stavu 4:2 jsme díky nedisciplinovanosti našich hráčů jsme toto utkání položili úplně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....