Banes Motor České Budějovice
21.11.2008,

Reportáž ze zápasu: Šumperk – České Budějovice 2:1

Motor České Budějovice

Šumeprští dorostenci podruhé v řadě dokázali zvítězit. Po výhře v Olomouci na nájezdy se šumperské bojovnosti musel poklonit i českobudějovický Motor. Hosté naopak zaznamenali druhou porážku v řadě.

První třetina začala vlažně, hrál se spíše bojovný hokej a tak příliš krásy si tak místní diváci neužili. První třetina tedy skončila bez brankového zápisu.

Domácí šli v úvodu druhé třetiny do vedení zásluhou šťasté trefy Fořta, od kterého se odrazila střílená přihrávka Holinky. Ten se snažil Fořta najít v okolí brankoviště, ovšem Fořt, tísněn budějovickým obráncem, nemohl kotouč úmyslně zasáhnou. První branka utkání tak byla šťastná. Hosté však před polovinou utkání v přesilovce odpověděli, když Přibyl prostřetil domácího golmana střelou mezi nohy. Domácí trestuhodně nechali Přibylovi prostor v oblasti preavého kruhu a ten se golgákem nezmýlil. Těsně před druhou sirénou šli do vedení opět Draci, branku vstřelil Pezda.

Domácí pak museli čelit ve třetí třetině tlaku budějovických, ti však již srovant nedokázali, i když v 56. minutě se hosté odhodlali v přesilovce k power-play. Domácí Fořt byl blízko rozhodnutí, jeho střela se ale zastavila těsně před brankovou čárou. Hosté pak ještě zle zatápěli, ale poslední minuta se odehrála v jejich obranném pásmu.

V čase 52:07 se porouchala časomíra, zbytek utkání tak byl dohráván bez světelné tabule a čas byl měřen na stopkách v boxu časoměřičů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....