Banes Motor České Budějovice
15.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 5:3

Motor České Budějovice

Utkání se poměrně dlouho nemohlo rozjet, k vidění bylo mnoho nepřesností. První velkou příležitost tak měly Vítkovice až v 11. minutě, paradoxně ve svém vlastním oslabení. Jihočeši při přesilovce vůbec nevystřelili, naopak kdyby Mareček využil rychlý protiútok, mohly se Vítkovice ujmout vedení.

Poté se hra už srovnala a České Budějovice začaly být tím aktivnějším mužstvem. Varováním mohla být pro hosty akce Bernata a Sekery, od kterého se kotouč odrazil na břevno.
První branka na sebe ale přesto už nenechala dlouho čekat. V 16. minutě Českobudějovičtí najížděli dva na jednoho, a ačkoliv Trummer neadresoval Mihu Pesjakovi zrovna ideální přihrávku, dokázal si Pesjak poradit - 1:0.

Gól hosty otřásl a tak netrvalo dlouho a domácí se radovali podruhé. Vítkovice chybovaly ve svém obranném pásmu, kde je vyškolila trojice Sedlák, Švihálek a Roman Bernat, a posledně jmenovaný pod padajícím gólmanem Mrázkem dopravil touš do sítě - 2:0.


Druhá třetina odstartovala obrovským tlakem Jihočechů, kteří přišpendlili Vítkovice do obranného pásma. Branku však vstřelili z protiútoku hosté. Stránský ukázkově pronikl do pásma a svojí povedenou akci zakončil ještě povedenější přihrávkou na volného Petra Marečka. Pro toho už nebyl problém zasunout puk do sítě - 2:1.

Jihočeši za svou aktivitu byli přeci jen odměněni. Zakončením Babkovy přihrávky se o dvougólový náskok zasloužil Adam Přibyl - 3:1.

Ve 30. minutě hosté znovu snížili, když se jim podařilo využít přesilovku 5 na 3. Žvátora napálil pumelicí zadní mantinel, od kterého se touš odrazil k Daliboru Kameníčkovi. Ten tak jen posunul puk do prázdné brány - 3:2.

V čase 37:32 České Budějovice opět vedly o dva góly. Michal Švihálek vybruslil z rohu kluziště do výhodné střelecké pozice a zakončením k bližší tyči nedal Mrázkovi šanci - 4:2. Branka byla jen logickým vyústěním tlaku Jihočechů, Vítkovice v této fázi utkání domácím nestačily. Českobudějovičtí mnohokrát ztroskotali na výborném Mrázkovi.

Hosté však na gól zareagovali a v čase 39:30 po nezištné příhře Řeháka zakončoval Dalibor Kameníček podruhé v zápase do odkryté klece - 4:3.


Ve třetí třetině mohl nejdříve vyrovnat po závaru Stránský, ale kotouč si to namířil těsně vedle tyče. Pak už drželi Jihočeši otěže utkání pevně ve svých rukou a nepouštěli hosty do šancí.

Naopak zásluhou Michala Švihálka, jenž dorazil za Mrázkova záda v přesilovce Heřmánkovu střelu, vedli opět o dvě branky.

Další zdramatizování utkání už dorostenci z jihu nepřipustili, činit se musel spíše vítkovický brankář. Do jeho betonů vděčně poklepali hostující obránci po zakončení Bernata. Ani oddechový čas již Vítkovicím nepomohl a tak domácí získali zcela zasloužené tři body.

Ohlasy po zápasu

Václav Červený (HC ČB): Rozhodla daleko větší bojovnost našeho mužstva, narozdíl od minulých utkání jsme byli úspěšní i střelecky. Odehráli jsme asi nejlepší utkání dosavadního průběhu soutěže a jsme za to rádi. Takovýhle výsledek a výkon hráče určitě povzbudí. Dokázali jsem si, že můžeme hrát i s takto silnými celky.

Jakub Petr (HC Vítkovice): Zasloužené vítězství domácích, podali diametrálně odlišný výkon než v prvním zápase u nás. Zápas jsme odehráli oslabení, bez dvou stálých obránců, v posledním utkání se zranil centr druhé lajny, museli jsme tak trochu improvizovat. A u těch mladých kluků, kteří dnes nastoupili, byla přeci jen znát nezkušenost. Ale jak říkám, kvalitní výkon domácího celku. Tradičně nás podržel brankář.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice