Banes Motor České Budějovice
14.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Opava 5:3

Motor České Budějovice
Do první šance zápasu se dostal domácí útočník Bárta, který ale brankáře Machovského nepřekonal. Ve 3. minutě byl při hře 4 na 4 ve velké šanci hostující Trčka, ale nedokázal trefit odkrytou bránu. V čase 4:49 padla první branka zápasu. Po střele Heřmánka od modré čáry, zasunul puk do sítě Jakub Babka - 1:0. Už v čase 6:28 přišla odpověď hostů v přesilové hře, kdy se po krásné přihrávce Matušinského trefil do prázdné branky Petr Stloukal - 1:1. Potom přišla další série vyloučení ve které domácí dokázali využít přesilovou hru čtyř proti třem. Přibyl vyhrál buly na Kolaříka, ten přihrál Cifreundovi, jehož střela od modré se odrazem od mantinelu vrátila před branku, kde už číhal Adam Přibyl - 2:1. V první třetině měli domácí HC České Budějovice jasnou převahu a soupeřům povolili jen velmi málo střel na bránu.

Už po 58 sekundách druhé třetiny měli velkou šanci domácí, ale Švihálek ani Sedlák na brankáře Machovský nevyzráli. Ve 27. minutě měli hosté možnost hrát přesilovou hru 5 na 3, ale Bláha předvedl tři povedené zákroky. V čase 31:35 padla krásná branka Českých Budějovic. Babka vyjel zpoza branky a přihrál mezi kruhy úplně volnému Adamu Přibylovi, který vystřelil ukázkově pod víko - 3:1. V čase 36:41 padla další branka domácích. Heřmánkovu střelu od modré zblokoval hostující hráč k Martinu Sekerovi, kterému stačilo trefit prázdnou branku - 4:1. V 39. minutě měli šanci domácí, když jeli dva na jednoho Bárta a Sekera, Bártova střela ale gólem nekončila. Ještě 28 sekund před koncem 2. třetiny nebezpečně střílel hostující útočník Novák, jeho střelu ale Bláha zlikvidoval. Po druhé třetině vedli domácí zaslouženě 4:1.


Do třetí třetiny vstoupili hosté z brankářem Novákem, který vystřídal Machovského. Ve 42. minutě si hosté poprvé a naposledy vytvořili u Bláhovy branky výryzný tlak, ale střely Nováka a Trčky zlikvidoval Bláha. V čase 45:45 se mohla Opava radovat ze své druhé branky, kdy puk propasíroval do brány Marek Trčka - 4:2. V 50. minutě byl vyloučen hostující Novák a vzápětí dostali hosté trest za hráčskou lavici, a tak měli domácí možnost zahrát si 1:52 dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, kterou ale nevyužili. V čase 57:13 přihrál Trummer puk před bránu, kde stál osamocený Miha Pesjak, jehož střela skončila v brance - 5:2. Už v čase 57:57 vstřelili hosté svou třetí branku, když se již podruhé v zápase trefil Marek Trčka - 5:3. Hned po gólu se hosté rozhodli odvolat brankáře a zkusit hrát v se šesti hráči, ale nepovedlo se jim už s výsledkem nic udělat. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích 5:3.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Ze zápasu jsme měli obavy, nevěděli jsme, jak na tom po pauze budeme. Sehráli jsme dobrou druhou třetinu. Za stavu 4:1 jsme měli dohrát zápas v klidu. Místo toho jsme udělali mnoho chyb a faulů v útočném pásmu a horko těžko jsme zápas dohráli.

Michal Piskoř, trenér HC Slezan Opava: Na dnešním utkání se nepříznivě projevila naše dlouhá cesta. V první třetině jsme trochu zaspali. Bohužel dostali jsme po našich chybách dva góly a pak už bylo těžké dostat se do zápasu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....