Banes Motor České Budějovice
17.10.2008,

Reportáž ze zápasu: Hradec Králové – České Budějovice 4:2

Motor České Budějovice
Utkání začalo opatrně z obou stran. Nikdo nechtěl hned v úvodu udělat chybu, a tak se již od prvního vhazování vycházelo ze zabezpečené obrany. Šance si tak oba týmy většinou připravovaly v přesilových hrách. Jako první měli početní výhodu hosté, ale v úvodní gól ji proměnit nedokázali. Domácím se to však povedlo. Milan Valášek udělal z modré čáry dvě tempa vpřed a rychlým švihem prostřelil Onřeje Bláhu. Vzápětí byl střelec první branky zápasu vyloučen, ale ani ve druhé přesilové hře Jihočeši skórovat nedokázali.

Druhá třetina byla daleko více akční než ta předešlá. Ve 24. minutě se do úniku dostal Lukáš Gabriel, ale v koncovce mu kotouč sklouzl z hokejky. Následovala další početní výhoda pro České Budějovice, tentokrát čtyři na tři. A tuto šanci už hosté využili. Jan Předota výstavní střelou vymetl pavučiny v hradecké bráně a bylo to 1:1. Budějovičtí mohli jít poprvé do vedení, když se kapitán hostů Martin Sekera dostal až před Pavelku, kterého ale nepřekonal. Podruhé v utkání tak udeřil Hradec. Ve vlastním oslabení ujel Milan Valášek. Jeho střelu vykopl Ondřej Bláha přímo na hokejku Daniela Filipa, který Hradci vrátil vedení přesnou dorážkou. Hosté byli ale po druhé inkasované brance výrazně aktivnější a ohrožovali hradeckého brankáře ze všech pozic. Ten musel jenom ve druhé třetině krýt 21 střeleckých pokusů. Velký tlak hostů zmrazil až v čase 39:32 Lukáš Gabriel, když svoji střelou orazítkoval levou tyč Bláhovy brány.


Ani ve třetí třetina nebyla o zajímavé momenty nouze. České Budějovice už nemohly jen vyčkávat, potřebovaly vstřelit vyrovnávací gól. Hradečtí volili úplně opačnou taktiku. Čekali na chybu soupeře a tajně doufali v její potrestání. Dvakrát se to hradeckému celku nepovedlo. Ondřej Bláha nejprve vychytal Milana Valáška a o několik okamžiků později i Daniela Filipa. V čase 55:46 už ale jihočeský gólman čarovat nedokázal. Propadnutí hostující obrany v útočném pásmu potrestal rychlým brejkem Lukáš Novák a Hradečtí vedli o dvě branky. Efekt byl ale úplně opačný, než všichni očekávali. Vzápětí totiž zmatku v předbrankovém prostoru využil Michal Švihálek a bylo to znovu jen o jednu branku. Konkrétně střelec posledního gólu měl na hokejce i ten vyrovnávací. Jeho střelu mezi betony ale Pavelka vyrazil do rohu kluziště. Definitivní rozuzlení zápasu přinesla poslední minuta. Hosté sáhli po hře v power-play, Daniel Filip vyhodil kotouč z obranného pásma až do brankoviště hostů. Hostující obránce však touš odpálil pouze na hokejku Milana Valáška, který pečetil výhru Hradce gólem do prázdné brány na 4:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....