Banes Motor České Budějovice
27.09.2008,

Reportáž ze zápasu: Vítkovice – České Budějovice 4:1

Motor České Budějovice

Dorostenci Českých Budějovic chtěli v zápase s Vítkovicemi odčinit den starý neúspěch z ledu Opava, kde mladí Jihočeši prohráli po velkém boji 2:3. Proti aktuálně prvnímu týmu tabulky je ale nečekalo nic jednoduchého.

Plány jim narušila situace z 11. minuty. Vítkovická útočná dvojice Mareček Matušík zle zatápěla hostující obraně, po závaru před brankou střílel Mareček jen do betonu, ale následně přehodil českobudějovického obránce Martin Matušík - 1:0.

A Vítkovice stihly v prvním dějství přidat ještě jednu branku. V oslabení ujeli dva domácí hráči a v situaci dva na nikoho Aleš Kilnar čistě prostřelil gólmana.

Ve druhé třetině se žádnému týmu dlouho nedařilo vsítit branku. Českobudějovičtí toužili po snížení, ale zároveň museli pečlivě bránit Vítkovické. Ti naopak bažili po třetí brance, která by jim dodala klid. A Jihočeši nakonec v čase 37:04 neubránili Petra Marečka, který se prosadil střelou z bezprostřední blízkosti - 3:0.

V 55. minutě se mohly poprvé radovat také České Budějovice, když v přesilovce pálil Cifreund a jeho snahu dokonal přesnou dorážkou kanonýr Michal Švihálek - 3:1.

O tři minuty později ale definitivně rozhodl o osudu zápasu Michal Žvatora. Slabší chvilku si vybral hostující gólman, když Žvatora ještě před modrou poslal lehkou střelou puk na českobudějovickou bránu, a ten se zastavil až v síti.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....