Banes Motor České Budějovice
20.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 4:1

Motor České Budějovice

1. třetina

Utkání týmů, kterým se v sezóně zatím nedaří úplně podle představ, načali lépe hosté z Třince. Střely Číhala a Valentíka brankář Bláha vykryl. Na druhé straně nejvíce ohrozil Sklenáře Přibyl, jehož střelu z mezikruží jen s námahou vytěsnil hostující brankář mimo tyče.
V této fázi zápasu aktivnější hosty zastavovali Jihočeši jen s pomocí faulů, a tak se ve 13. minutě naskytla Třinci výhoda dlouhé hry pěti proti třem. Během ní podržel své mužstvo Ondřej Bláha, jenž si připsal několik výtečných zákroků. Nezachytil pouze zakončení Pavlíka. Nejprve ho ještě zachránila tyč. Ale čtyři sekundy poté, co naskočil z trestné lavice do hry čtvrtý hráč Budějovic, se už Filip Pavlík dočkal. Propálil vše co mu stálo stálo v cestě a překonal Bláhu- 0:1.

Českobudějovičtí mohli srovnat na konci třetiny při své první přesilovce. Třinec se dostal pod obrovský tlak. Ovšem ani Sedlákova teč střely Předoty, ani stoprocentní šance Švihálka, který přestřelil branku, změnu stavu nepřinesla, a tak hosté vedení udrželi.

2. třetina

Tempo druhé dvacetiminutovky zachytili lépe Jihočeši. Adam Přibyl v ideální pozici ještě přesně nezamířil, když trefil do hrudníku výborně chytajícího Sklenáře. Ten už byl ale krátký na pohlednou kombinaci útočné trojice Koren - Švihálek- Bernat ze 28.minuty. V tomto pořadí si domácí předali kotouč, Roman Bernat udělal kličku brankáři a zasunul v pádu do sítě - 1:1.

Na druhé straně z rychlého protiútoku zakončoval Uher, ale Bláha si poradil. Ve 35. minutě už domácí vedli. K odraženému puku se nejrychleji dostal domácí kanonýr Michal Švihálek a suverénně zakončil mezi betony třineckého gólmana- 2:1

Při vyloučení Fraňka mohli Jihočeši vstřelit třetí branku. Perfektně sehrané přesilovce scházelo jen lepší zakončení Adama Přibyla, který se na sebe po neproměněné tutovce očividně hodně zlobil. Třinečtí ale v oslabení mohli i vyrovnat. Poté co na modré nezpracoval puk Předota, se do úniku dostal třinecký Uher a jen těsně přestřelil. Českobudějovický forvard Zvoník v závěru třetiny bekhendovým zakončením našel jen lapačku Sklenáře, který tak držel naděje svého týmu nad vodou.

3. třetina

Ve 43. minutě se do šance proháčkoval Bumbál, ale na přesné zakončení od jihočeských obránců už prostor nedostal. Po obrovské chybě v domácí rozehrávce se do samostatného nájezdu v 50. minutě dostal Michael Chvostek, Bláha ale zakončení včas přečetl a zachytil touš do lapačky. Hned z protiútoku vsítil veledůležitou branku Lukáš Sedlák, který dorazil do sítě střelu Přibyla - 3:1.

České Budějovice se poté uchýlily k bránění výsledku a hra se tak odehrávala převážně v jejich třetině. Chvostek ale na Bláhu, při hned třikrát opakované dorážce, opět nevyzrál. Třinec nesnížil ani při přesilovce hrané v rozmezí 56. a 58. minuty. Poslední šanci ke zdramatizování navyužil ani Bumbál, kterému překazil radost bleskurychlý Bláhův beton. Ke brance nevedla ani hra Třineckých bez brankáře, kterou naopak potrestal čtvrtým českobudějovickým gólem Jan Předota - 4:1. České Budějovice zaslouženě zvítězily, po dvou kanadských bodech si připsali Gal Koren (0+2) a Michal Švihálek (1+1).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....