Banes Motor České Budějovice
19.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havířov 3:4

Motor České Budějovice

První třetina začala zostra. Hned na začátku 3. minuty sevřeli domácí hosty ve třetině. Puk získal Gal Koren, který ho okamžitě přihrál před bránou stojícímu Michalu Švihálkovi a ten prostřelil gólmana střelou mez nohy - 1:0. Ve 4. minutě hráli domácí přesilovou hru při níž si dokázali vytvořit velký tlak. Za celou přesilovou hosté téměř nevyhodili puk ze třetiny. V 6. minutě ale hosté srovnali díky Dominiku Suchému, který prostřelil Bláhu - 1:1. Hosté na chvilku ožili a získali mírnou převahu. V 7. minutě se po střele Miczeka málem hosté dostali k dorážce před prázdnou bránou. V 15. minutě, kdy hráli domácí jednu ze svých čtyř přesilovek, se ke střele dostal domácí obránce Předota, ale Michal Švihálek se nedokázal před Rittichem prosadit. Po celou první třetinu měli domácí jasnou převahu. Nedokázali se ale prosadit ani v jedné ze čtyř přesilovek, které však hráli velmi dobře.


Od začátku druhé třetiny bylo znát, že hosté začnou hrát lépe. A hned ve 24. minutě trefili tyč po špatné Bláhově rozehrávce. Ve 26. minutě se rozjel z vlastní třetiny hostující Čaja, dostal se až před brankáře a tvrdě vystřelil, jeho střela ale skončila na tyči. Ve 28. minutě pokračovali v tlaku. Ve 28. minutě nebezpečně pálil hostující Puffer, Bláha ale jeho střelu zlikvidoval. Ve 31. minutě trefili hosté v přesilovce další tyč, když od modré napřáhl Bezuška. V posledních deseti minutách už byli zase lepší domácí. Nejprve ve 34. minutě kombinoval Švihálek a Zvoník, jehož zdařilou střelu vyrazil se štěstím Rittich. Ve 36. minutě se dočkali domácí dalšího gólu. Před brankou hostů se nejlépe zorientoval Lukáš Sedlák, který překonal bezmocného Ritticha - 2:1. Ve druhé třetině se hosté herně zvedli a srovnali krok s domácím celkem.


Začátek třetí třetiny se hostům opravdu vydařil. Už v čase 41:39 lovil Bláha puk ze sítě, když od modré napřáhl Ondřej Jurko - 2:2. V čase 44:00 měli hosté možnost hrát přesilovou hru 5 proti 3, která trvala 1:44. Hosté se však dokázali ubránit. Ve 48. minutě už hosté vedli. Zmatku před brankou využil Radek Číp, který překonal dezorientovalého Bláhu - 2:3. Ve 48. minutě přišla velmi pěkná kombinace domácích. Puk si vyměnili Rousek, Přibyl a Sedlák, ale na Ritticha si nepřišli. V 51. minutě byli hosté na dosah vyrovnání. Od modré totiž pálil při přesilovce Gal Koren, ale trefil pouze tyč. V 55. minutě potrestali hosté přísné vyloučení Rouska a navýšili svůj náskok. Od modré nedal Bláhovi šanci Zdeněk Deutsch - 2:4. Domácí se ihned po inkasované brance snažili o zvrat. V čase 57:56 byl vyloučen Grigel a už v čase 58:05 se za Rittichem rozsvítilo červené světlo, když se tahem od modré čáry trefil Richard Heřmánek - 3:4. Domácí se pak marně snažili něco s výsledkem udělat. Navíc se ještě v čase 59:32 řítil sám na brankáře Bláhu Herman, který ale svůj bekhendový blafák nedotáhl. V utkání ve kterém padlo velké množství tyček, tedy skončilo 4:3 pro hosty.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC ČB: Situace je stále stejná, hráči si musí uvědomit, že to co jim stačilo v žákovské soutěži, tak v té dorostencké nestačí. Hráči, kteří by měli být oporami dělají rozhodující chyby a od toho se to celé odvíjí.

Ivo Peštulka, trenér HC Havířov: Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale trápíme se a nedáváme góly. Dnes jsem měli štěstí, ale naše hra je zatím špatná.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....