Banes Motor České Budějovice
05.01.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Pardubice 4:1

Motor České Budějovice

První desetiminutovka zápasu patřila Jihočechům. Domácí hokejisty mohl dostat do vedení hned v průběhu první minuty hry Ferebauer, Landsman jeho střelu s námahou vyrazil ramenem. A i další šance šly na konto Českých Budějovic. Ty hrály s pukem na hokejkách daleko více než Pardubičtí, kteří se spoléhali na zajištěnou obranu a náhlé protiútoky. A z jednoho takového málem udeřili. V desáté minutě jeli hostující útočníci proti jedinému obránci, Matějček volil střelu a bleskově zasáhnout musela Klestilova lapačka.

Ve 12. minutě chyboval při další útočné snaze Jihočechů v obranném pásmu soupeře obránce Vráblík. Hostující Dobiáš ale po příhře Kauta z bezprostřední vzdálenosti minul. Rychlou lapačku předvedl Klestil ještě ve 13. minutě, kdy zachytil střelu Rozlivky.

Čtrnáctá minuta přinesla Českým Budějovicím první brankový úspěch. Nejprve ještě Landsman vytěsnil bekhendové zakončení Ferebauera, z následného tlaku už ale Josef Rezek využil nezištné přihrávky Ferebauera a přízemním zakončením prostřelil pardubického brankáře - 1:0.A když neuspěl na domácí straně přesilovkovou ránou obránce Semrád a na straně druhé přestřelil ve výhodné pozici Stoklasa, vedly České Budějovice po prvním dějství o jednu branku.

Ze začátku druhé třetiny se předvedl domácí útočník Ťoupal, který zakmital nohama a dostal se přes pardubické obránce. Povedenou střelu zápěstím vytlačil Landsman betonem mimo tři tyče. Ve 25. minutě už se aktivní domácí dočkali druhé branky. Heřman našel volného Romana Horáka, jenž nedal zakončením do horní části branky Landsmanovi šanci - 2:0.

Po jeho brance se ale obraz hry změnil, Pardubice přitopily pod kotlem a začaly hrát více kombinačně. Brankář Klestil se měl co ohánět. Střelu Kapce nedorazil Nosek. Stejný hráč se neprosadil ani v dalším souboji s Klestilem, který jeho pokus vyrazil. Rušnou chvilku připravil svému gólmanovi domácí obránce Jáchym, jenž srazil nahození Pardubic do prostoru brankoviště. I s tímto problémem si Klestil poradil. V poslední minutě třetiny ještě diváci viděli pěknou akci jihočeských juniorů, milimetrový pas Ťoupala našel Rezka, který předal puk k druhé tyči Ferebauerovi. Ten zakončil vedle brány Landsmana.

V čase 41:47 se trefily Pardubice a odstartovaly tak třetí třetinu nejlepším možným způsobem. Bek Pardubic Ladislav Havlík vyslal na Klestila od modré čáry prudkou střelu, na kterou Klestil nezareagoval. Puk zamířil přesně do růžku branky a domácí brankář se udiveně podíval za svá záda, cože tam černý kus gumy vlastně dělá -2:1.

O tři minuty později vrátil jihočeským hráčům klid na hokejky Marek Vaniš, který dokonal dílo Zicha a úspěšnou dorážkou zajistil vedení 3:1. V dalším vývoji už si České Budějovice zápas zkušeně pohlídaly, čtvrtou branku si mohl připsat znovu Vaniš, ale zakončil hodně laxně. Pardubickým nepomohl ani timeout, jenž si vybral hostující kouč Rohlík už v průběhu 54. minuty.

Vyloučení Noska navíc potrestal v čase 57:23 Stanislav Polodna, zvýšil po asistence Horáka na 4:1 a pojistil svému týmu tříbodové vítězství. Následně mohly České Budějovice přidat další góly, několikrát přečíslily soupeře, ale ani Ferebauerovi se po příhře agilního Rezka nepodařilo skórovat. Jeho zakončení zastavila tyč pardubické klece. Konečný výsledek vyzněl zaslouženě pro domácí, kteří byli po většinu zápasu lepším týmem než Pardubice.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....