Banes Motor České Budějovice
19.12.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 7:4

Motor České Budějovice

Papírové favority utkání, českobudějovické juniory, musel začátek střetnutí překvapit. Nejdříve kladenský Máša se svou střelou ještě neuspěl, ale ve třetí minutě už hosté přeci jen vedli. Po rychlém kladenském útoku přihrával Kupec před bránu, kde se nejrychleji zorientoval Antonín Melka, na rozhraní brankoviště převzal puk a z otočky vystřelil. Klestil sice stihl nastavit proti zakončení svůj beton, touš přesto propadl do brány - 0:1.

Českobudějovičtí srovnali s kladenskými krok v čase 6:00. Ťoupalovi se puk zamotal mezi nohy a přikopl touš nechtěně přímo mezi kruhy k volnému Aleši Ježkovi. Ten neváhal a dělovkou propálil brankáře Kůdelu - 1:1. První branky svých týmů si tak jako správní lídři připsali oba kapitáni.

Poté přišla série tří vyloučených, která v důsledku znamenala změnu stavu. Dva z potrestaných byli z tábora Kladenských, a jihočeskou přesilovku 4 proti 3 zužitkoval povedenou ránou od modré Jakub Makovský.Trefil se nad lapačku hostujícího brankáře - 2:1.

Klestila později nepřekonali Melka ani Křepelka. V 17. minutě zakončoval po spolupráci s Horákem českobudějovický Polodna, ale hvězdná chvíle těchto útočníků měla v zápase přijít až později. Jihočeši se přesto ještě v první dvacetiminutovce dočkali dvoubrankového vedení. Chybujícímu hostujícímu obránci uzmul puk Ježek a předal ho do jízdy Jiřímu Ferebauerovi. Tomu už zbývalo jen přelstít gólmana Kůdelu. A povedlo se mu to kličkou do forhendu - 3:1. Takovéto vedení domácích bylo zasloužené, po inkasované brance to totiž byli právě oni, kdo určoval hře tempo, s pukem na hokejkách hráli vesměs Českobudějovičtí.


Do druhé třetiny se rozhodli trenéři Kladna dodat svému týmu impulz tím, že vyměnili brankáře. Kůdelu nahradil Lejsek. Čistého štítu si ale Lejsek užíval jen 42 vteřin. Právě po takovéto době ho totiž překonal Roman Horák. Rozjel se s pukem, protlačil se mezi kladenskými obránci a po ukázkovém blafáku do bekhendu zasunul puk za Lejskova záda - 4:1

Středočeští junioři nesložili zbraně a v čase 23:05 snížili na rozdíl dvou branek. Zasloužilo se o to šikovné duo útočníků Melka- Kupec. Prvně jmenovaný nehamounil a přihrál k druhé tyči zcela volnému Janu Kupcovi, který už doklepával puk do prázdné branky4:2.

A Kladnu se aktivní hrou podařilo přiblížit až na rozdíl jediné branky. Českobudějovické chyby v defenzivě potrestal Jan Bláha. Klestil nejprve vyrazil střelu Pánka, ale na Bláhovu dorážku už nárok neměl - 4:3.

Kladno poté dostalo ideální šanci ke srovnání, vyloučen byl Ťoupal. Ale právě při hře ve čtyřech si paradoxně připsaly uklidňující branku Budějovice. Proti jedinému obránci hostů ujeli Horák s Polodnou. Horák volil příhru na Stanislava Polodnu, kterému zbývalo jen překonat Lejska. Jenomže toho si jihočeský útočník ještě pěkně vychutnal. Ležící brankář sebou mrskal jako ryba na suchu, Polodna v poklidu vyčkal a po chvíli ho přehodil - 5:3. A když hostující Bláha narazil v zakončení na Klestilův beton, šlo se za stavu 5:3 do šaten.


V poslední dvacetiminutovce si Jihočeši již vedení pohlídali a nenechali Kladno opět dotáhnout. Kladno navíc svůj případný nápor samo eliminivalo vlastními vyloučeními. A hostující zakončení, ať už z hole Čurdy, Pánka či Strnada Klestil pochytal. Domácím se tak náskok ještě povedlo navýšit. Marek nastřelil svou střelou nohy kladenského obránce, puk se odrazil přímo k holi Ondřeje Ťoupala, jenž už neměl se zakončením do odkryté brány větší problém. Lejsek se nemohl stihnout přesunout - 6:3.

Na 6:4 upravoval v čase 58:03 v přesilovce 5 na 3 kladenský Lukáš Kužel, který dělovkou trefil šibenici Klestilovy brány.
To ale v brankové přehlídce stále nebylo vše. V poslední minutě se ještě prosadil v samostatném úniku Josef Rezek a stanovil skóre konečnou podobu - 7:4.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....