Banes Motor České Budějovice
27.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Opava 5:3

Motor České Budějovice

1. třetina

Českobudějovičtí trenéři dali šanci zachytat si mladšímu z jihočeské brankářské dvojice, Šimonu Hrubcovi. Ten si ale čistého štítu proti týmu Opavy (před utkáním sedmnáctému celku tabulky) dlouho neužíval.
Z první vážnější akce Opavských totiž skóroval po asistenci Vitaska Michal Mlýnek 0:1.

Poté následovala desetiminutovka, která patřila jednomu týmu, a to Českým Budějovicím. Jihočeši si dělali v soupeřově pásmu, co se jim zlíbilo. Na 1:1 vyrovnával Roman Horák, když napálil z první Heřmanovu přihrávku a překonal Trenčana.
Zanedlouho zařídil svým spoluhráčům vedení Petr Zich. Najel si před opavského brankáře, kam mu přesnou příhrávku adresoval Rezek. Zich zakončení neuchvátal, brankáři provedl kličku do protipohybu a bekhendem zavěsil – 2:1.

V 9. minutě už to bylo o dvě branky. Za bránou zabojoval Polodna, vystřelil a Adam Trenčan touš jen vyrazil před sebe. To nepřekvapilo Jakuba Marka, který dorazil puk do sítě- 3:1
Kdo přišel na utkání o trochu později a neviděl první gól Romana Horáka, nemusel už v desáté minutě litovat. Totožná akce, totožné obsazení (tj. Ježek + Heřman + Horák), totožný následek – branka, tentokrát ale již na 4:1.

Svou dominanci mohli Českobudějovičtí potvrdit ve vlastním oslabení. Ujeli Stejskal a Rezek a řítili se sami proti Trenčanovi. Jenomže Stejskalovu přihrávku brankář přečetl a na zakončení Rezka se tak stačil přesunout.
Blízko druhé brance byli Opavští v 18. minutě. Jihočeši špatně vystřídali a Čavrk našel před Hrubcem osamoceného Hermana. Ten tak dlouho míchal před ležícím Hrubcem pukem, že obránce Vráblík stačil dojet do brankoviště a posunul bránu. Dvě minuty byly pro Vráblíka hodně milosrdným trestem.

2. třetina

Pokud jihočeští trenéři doufali, že jim zápas již žádné vrásky na tváři nepřidělá, šeredně se spletli. Patnáct sekund uběhlo z druhé třetiny, když se před Hrubcem zjevil nepokrytý Richard Blaga, počkal si na správný okamžik a poslal puk nad Hrubcovu vyrážečku - 4:2.
Čas 21:54 a další branka, kontaktní gól vstřelil za Opavu Adam Koschatský, jenž po asistenci Čavrka nedal Hrubcovi šanci – 4:3 .

Domácím nepomohl ani time-out a Hrubec se musel činit. Například při situaci, kdy Jank nastřelil hostujícího Mlýnka a rázem šli Opavští dva na jednoho. Mlýnek posunul k Vitkovi, který pelášil sám na Hrubce. Ten ale své mužstvo zachránil, skvěle vypíchl puk hokejkou. Pak už se hra srovnala. Po dlouhé době byl v pohotovosti i Trenčan, když musel čelit atakům Horáka a Ježka. Na druhé straně se rozhodl řešit přečíslení 2 na 1 samostatně Blaga, nastřelil však jen Hrubcovu hruď.

3. třetina

Třetí třetina pokračovala tak, jak končila ta druhá. To znamenalo málo šancí, pečlivá obranná hra. České Budějovice tak mohli být vděčni svému nejmladšímu obránci Bohumilu Jankovi, který využil přesilovou hru a vsítil tak uklidňující branku. Najel si na křížný pas Polodny a prostřelil opavského muže v masce – 5:3.

Do konce utkání se již nic výrazného nestalo, Opava nevyzrála na Českobudějovické, kteří dobře hlídali svou modrou čáru. Zápas tak skončil 5:3 pro domácí, Opava jela domů s prázdnou.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek (trenér a vedoucí družstva HC ČB): Začátek byl výborný, sice jsme dostali prvního góla, ale rychle jsme to otočili. Ve druhé třetině se nechal obrat o puk Ondra Ťoupal a Opava snížila, tím jsme ji dostali do hry. Pak přišla rychlá branka na 4:3 a už jsme začali mít strach, celá hra se změnila v křeč. Až poté, co si tam ve třetí třetině najel Jank, bylo rozhodnuto.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....