Banes Motor České Budějovice
20.09.2008,

Reportáž ze zápasu: Vítkovice – České Budějovice 3:2p

Motor České Budějovice

Podobně jako proti Plzni si i tentokrát museli diváci na první větší příležitost pár minut počkat. Dočkali se v 5. minutě, kdy se budějovický Ťoupal natlačil před Vošvrdu, z následného závaru ale branka nepadla. Bezbrankový stav ale nyvdržel dlouho. V 7. minutě trefil Šedivý při rozehrávce jednoho z Jihočechů a v nastálém zmatku před vítkovickou klecí se prosadil nenápadným nahozením od modré čáry obránce Martin Havran - 0:1. Na odpověď domácího celku se muselo počkat až do 15. minuty. V ní zamotal hlavu budějovické obraně svým útočným výletem obránce Hrubý a jeho kolega z obrany Polášek si o pár vteřin později našel skulinku pro svou střelu - 1:1. Ta prošla shlukem hráčů až do sítě Mountfieldu a bylo vyrovnáno. Domácím poté sudí nabídli poměrně zajímavou sérii přesilových her, z nichž se ale Vítkovice nedokázaly prosadit a do druhé třetiny se proto nastupovalo za nerozhodného stavu 1:1.


Ten vydržel pouze do 22. minuty, kdy si střílenou přihrávku Stanislava Polodny srazil Vošvrda do své klece - 1:2. Reputaci si vítkovický gólman napravil v 29. minutě, kdy po dokonalém rozkladu modrobílé obrany zachránil své spoluhráče při Ťoupalově pokusu. O chvíli později si strážce vítkovické svatyně připsal další výborný zákrok, kterým zastavil pohotovou Horákovu ránu. Pohlednými akcemi oba týmy ve druhé části rozhodně nešetřily. Po aktivním Vránově forčekingu trefil Bursík tyč, na druhé straně bylo hodně horko především poté, co obránce Hrubý ve 36. minutě přišel o kotouč a Horák uháněl vstříc Vošvrdovi zcela sám. Vítkovický gólman ovšem i při tomto pokusu obstál. Do druhé sirény si oba týmy vyměnily ještě po jedné gólové příležitosti, ale Marek byl před vítkovickou brankou stejně neúspěšný jako na druhé straně Káňa s Bursíkem.


Své jednobrankové vedení hosté hodně ohrozili ve 42. minutě, kdy dovolili Palátovi s Vránou výlet proti jedinému bekovi. Vítkovický střelecký pokus však skončil na zadním mantinelu. Čtyři minuty poté si ovšem Palát spravil chuť. Při krásné individuální akci nejdříve "poslal na párky" jednoho z budějovických obránců a poté si střelou pod horní víko vysloužil nominaci na nejkrásnější akci zápasu - 2:2. Vyrovnaný stav ale rozhodně nepřinesl v podání žádného z týmů obrannou taktiku. Útoky se valily střídavě na obě strany a blíže skórování byli spíše hosté, neboť domácímu brankáři se poměrně dost střel odráželo od výstroje a puky se nabízely k nebezpečným dorážkám. Stoprocentní šance z toho však nebyla. Tu si naopak vypracoval pár desítek vteřin před koncem Káňa, který elegantně prokličkoval polovinou hřiště, zakončení však vytoužený horní roh o pár centimetrů minulo.


Rozhodnout tak muselo opět prodloužení, které ale oproti předchozímu dnu trvalo výrazně kratší dobu. Již po třiceti vteřinách našel Káňa u opačné tyče samotného Szturce, ten si zpracoval přihrávku do bruslí a pověsil ji pod horní tyčku - 2:3.

Ohlasy po zápasu
"Mám takový pocit, že jsme po těch úvodních kolech trošičku zpychli a mysleli jsme si, že to půjde samo," začal své dnešní hodnocení kouč Moták a bylo jasné, že ani dnes nebyl s výkonem spokojen. "Měli jsme teď navíc takový hodně rozházený týden, stěhovali jsme se na Sarezu, trénovali jsme málo a špatně. Ale hlavně byl problém v hlavách. Kluci nebyli náležitě připraveni ani na jeden zápas a to bylo špatně," řekl po utkání s Českými Budějovicemi trenér Zdeněk Moták. "Nebylo to dnes lepší než včera, mé přání zůstalo nesplněno," vzpomněl si zároveň na své včerejší přání. "Budějovice mají dobré mužstvo, ve kterém je několik starých a zkušených hráčů, na něž to Jihočeši hrají. A my jsme nebyli lepší než včera. Ono to ani moc nejde nějak změnit jako mávnutím kouzelného proutku. Včera jsme hráli špatně a dneska také. Ale můžeme si z toho vzít ponaučení. Když si z toho něco odneseme, tak by se náš výkon mohl pohnout dopředu. Musíme začít odpovědně trénovat, jeden vedle druhého," uzavřel zápas proti jihočeskému týmu kouč Zdeněk Moták.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....