Banes Motor České Budějovice
12.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Zlín 2:1

Motor České Budějovice

Zajímavé utkání, hráno se stoprocentním nasazením obou týmů. Tvrdá, důrazná, ale férová hra. To vše přineslo utkání mezi Českými Budějovicemi a Zlínem. A jak se zápas vyvíjel?

První třetina

První třetina s sebou přinesla svižnou hru s minimem přerušením, ale i šancí. Za zmínění stojí střela zlínského Okénky z deváté minuty, kterou Klestil vyrazil nad břevno. Na druhé straně netrefil zcela odkrytou bránu Jáchym, který volil zbytečně prudké zakončení, které přeletělo bránu. Následovala pěkná akce Horáka, který předal puk za sebe Ježkovi. Ten vystřelil jen do betonů Sedláčka.

Druhá třetina

Druhá dvacetiminutovka byla na šance daleko úrodnější. Zasloužili se o to především junioři Budějovic. Ve 22. minutě už se radoval domácí Ťoupal, puk ale přešel brankovou čáru, když už byla brána posunutá, gól tak nemohl platit. Klestila v bráně domácích prověřil ostrou ranou přes obránce Šlahař. Lapačka Klestila však suverénně zasáhla.
První branka utkání padla ve 34. minutě. V oslabení ujel Stanislav Polodna, udělal kličku vyjíždějícímu brankáři, ale s pukem se dostal až do rohu hřiště. Odtud nahodil bekhendem puk směrem k bráně, a ten si k údivu všech srazil nešťastně do vlastní brány obránce Horák- 1:0.

Třetí třetina

Ve třetí třetině mohl srovnat nejprve Vodný, jeho teč ale Klestil pokryl. Ukázkový rozštěp předvedl na druhé straně Sedláček, který tak zlikvidoval šanci Heřmana. Vyrovnat se Zlínským podařilo v 53. minutě, když zaváhání domácí obrany využil Jakub Šlahař- 1:1.
Když už to vypadalo, že zápas čeká prodloužení, vzal osud utkání do svých rukou Jakub Marek. V čase 59:01 prostřelil zblízka Sedláčka a misky vah převážil na budějovickou stranu- Jihočeši tak zvítězili 2:1.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér HC Č.B:Bylo to velmi kvalitní utkání plné bojovnosti a nasazení. Prvních deset minut jsme hráli pod tlakem soupeře ve vlastní třetině, ale hráči se dokázali ubránit. Ve druhé třetině jsme se ujali vedení po krásné akci Polodny ve vlastním oslabení. Hosté vyrovnali ve třetí třetině po krásné akci na jeden dotek. My jsem ještě dokázali vyrovnat a hosté se už nezmohli ani na power play. Toto vítěztví nám dodá hodně sebevědomí do dalších zápasů.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....