Banes Motor České Budějovice
29.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 1:4

Motor České Budějovice

1. třetina

Utkání začalo ve vysokém tempu. Hned v 1. minutě nebezpečně vystřelil hostující útočník Poletík, ale Hrubec byl na místě. Ve třetí minutě dostal domácí Vaniš přihrávku za hostující obránce, ale svůj únik nezakončil gólově. V 6. minutě střílel od modré domácí obránce Semrád, jehož střelu tečovali domácí útočníci jen těsně vedle. Pak přišla na řadu přesilová hra hostů, při které domácí dokázali vytvořit pár slibných šancí. Největší z nich měl obránce Novák, který nebezpečně pálil od modré. Ve 13. minutě hráli domácí přesilovou hru 5 na 3, která se jim vůbec nepovedla. Jediné co při ní předvedli byly dvě nedůrazné střely, za zmíňku stála snad jen střela obránce Předoty od modré. V 18. minutě střílel od modré domácí obránce Jank, ale domácí útočníci nedokázali protlačit puk za brankáře Meravého. Tři vteřiny před koncem třetiny ještě zahrozil hostující útočník Palaščák, který stál sám před brankou, jeho střelu ale lapil brankář Hrubec. První třetina skončila bez branek, hrál se vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách.

2. třetina

Druhá třetina začala přesilovou hrou domácích, kterým se však její zakončení nedařilo a nedokázali se usadit v pásmu. První branky se nakonec dočkali hosté. V přesilové hře střílel od modré obránce Humpolíček a jeho střelu šikovně tečoval Lukáš Žejdl - 0:1. Hned o minutu později hráli hosté další přesilovou hru, ale hráli jí špatně a nedokázali si vypracovat žádnou šanci. Ve 30. minutě se hosté dočkali další branky. Po chybě brankáře Hrubce se trefil Georg Mavrojanidis, jehož střela prošla Hrubcovi přesně mezi nohy - 0:2. Ve 34. minutě hráli domácí další přesilovou hru, ale jejím výsledkem byla pouze střela obránce Předoty do lapačky brankáře Meravého. Ve 35. minutě se konečně dočkali branky i domácí. Trefil se střelou z úhlu znovu po chybě brankáře Adam Přibyl - 1:2. Hned po obržené brance měla Slavie velkou šanci ve které se ocitl Kadlec, brankář Hrubec puk vyrazil a Cikánek ještě dorážel, ale brankář Hrubec podržel. Ve 37. minutě měl stoprocentní šanci hostující útočník Kadlec, který zůstal naprosto zapomenutý za domácí obranou, jel sám na brankáře, ale Hrubec ho vychytal. Ve druhé třetině se hrál svižný hokej a oba týmy dokázali konečně proměnit své šance. Dva ze tří gólů padli po chybách brankářů. Slavia byla v této třitině mírně lepším mužstvem a své vedení si zasloužila.

3. třetina

Ve třetí třetině se hrálo už pomaleji a ubývalo šancí. Tu první měl ve 43. minutě hostující Poletík, který se objevil před brankářem Hrubcem a tvrdě vypálil. Hned další větší šance hostů už ale skončila v brance. Ve 48. minutě se po chybě domácí obrany ocitli dva hráči hostů sami před brankářem. Jakub Kadlec si položil brankáře Hrubce a poslal puk pod horní tyč - 1:3. Na domácích byla patrná snaha o vyrovnání, ale nedokázali si vypracovat žádné šance. První přišla až v 57. minutě, kdy trefil domácí Javůrek tyč a poté se ještě snažil dorazit střelu jednoho z obránců, ale neúspěšně. Domácí se stále zoufale snažili o vyrovnání, ale nedokázali využít ani přesilovou hru 5 na 3, ve které měl stoprocentní šanci domácí Vaniš, který nedokázal trefit naprosto odkrytou branku. Domácí odvolali brankáře a pustili do hry jednoho hráče navíc. Poměr hráčů na ledě byl šest na tři. Výhru Slavie ještě korunoval do prázdné branky v čase 19:46, po chybě domácího obránce Janka David Palaščák - 1:4, který tak definitivně rozhodl o postupu Slavie do dalšího kola play-off.
Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC Č.B.: - Věděli jsme před zápasem, že to bude složité. Měli jsme k dispozici pouze pět obránců. Na začátku utkání jsme hráli na čtyři obránce. Pokud mám hodnotit zápas, tak bojovnost není všechno. Ze začátku nebyla bojovnost taková, jakou jsme si představovali, ale postupně se to zlepšovalo. Nakonec nám chyběla kvalita. Všechny čtyři branky jsme Slavii nabídli vlastními chybami.

Jiří Veber, trenér HC Slavia Praha: Dnešní utkání jsme si pohlídali a jsme rádi, že to vyšlo. Rozhodlo to, že domácí nevyužili přesilové hry, které měli, pět na tři a v závěru dokonce šest na tři. Za to patří mužstvu dík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....