Banes Motor České Budějovice
28.02.2008,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 2:1p

Motor České Budějovice

1. třetina

Energetikům dnes šlo o hodně. Po prohře v Českých Budějovicích museli svěřenci Mikuláše Antonika bezpodmínečně zvítězit, pokud si chtěli vynutit rozhodující třetí zápas. Do utkání proto vstoupili velmi aktivně, ale Jihočeši se nedali zastrašit a v obraně byli celou první třetinu bezchybní. Největší šance domácích přišla ve dvanácté minutě, když Vít Budínský přihrával před bránu naprosto volnému Pavlovi Kuběnovi. Jeho ránu však Klestil zneškodnil. Hrála se tvrdá hra a vylučovalo se na obou stranách. Po jednom zákroku zůstal na ledě ležet Ondřej Předota, a na trestnou lavici zamířil Rostislav Dej. Hosté však přesilovou hru nedokázali využít a ani se nedokázali usadit v soupeřově obranném pásmu. Po návratu Deje z trestné se do hry položili domácí a před brankou Klestila bylo dusno. Dlouho to však netrvalo, protože sudí si všiml domácího útočníka v Klestilově brankovišti. Do šaten tak obě družstva šla za stavu 0:0.

2. třetina

Ve druhé třetině hrály oba týmy spíše obranně než útočně. Jedinou příležitost měl ve dvacáté čtvrté minutě Jan Topinka, který ujel českobudějovické obraně a řítil se sám na brankáře. Jeho střela však mířila nad branku. České Budějovice poté hned několikrát zachránil Tomáš Klestil, když vychytal četné pokusy domácích útočníků. Na druhé straně neměl Petr Hruška příliš práce.

3. třetina

To, že energetici mají před sebou pouhých dvacet minut na vstřelení vítězně branky, si uvědomili hned po vstupu na led. Donutili České Budějovice k defenzivě a hnali se z jednoho útoku do druhého. Jenže branku stále vstřelit nedokázali. Dočkali se až ve čtyřicáté deváté minutě, kdy Michal Tollinger našel zcela volného Martina Šnajdra, který z levého kruhu prostřelil Klestila a otevřel tak skóre utkání - 1:0. Jenomže české Budějovice nesložily zbraně a minutu před koncem utkání vstřelil obránce Petr Zíb vyrovnávající branku - 1:1. Západočeši tomu, že si nedokázali pohlídat konec, nemohli uvěřit, na střídačce bylo znát velké rozmrzení.

Prodloužení

Prodloužení přineslo více příležitostí, než celé utkání dohromady. Aktivní byli jak domácí, tak i hosté. Branka ale dlouho nepřicházela a už už se schylovalo k samostatným nájezdům.

Pak ale přišel čas 69:21 a karlovarský Rostislav Dej rozhodl o osudu utkání. Při zakončení přesně vystihl pohyb hostujícího brankáře a trefil kotouč do odkryté branky - 2:1. Zajistil tak Karlovým Varům naději na postup do čtvrtfinále. Radost domácích byla ohromná, trefa, na kterou už Jihočeši neměli čas odpovědět, znamenala jejich vítězství. A také to, že se o postupujícím týmu rozhodne až zítra.

Ohlasy po zápasu

Mikuláš Antonik (trenér K. Varů) : Bylo to těžké utkání. Rozhodlo jen pár chyb. Hodně důležité je, že jsme tenhle zápas vyhráli.

Milan Stárek (trenér Č. Budějovic): Dnes se rozhodlo trošku se štěstím. My jsme srovnali se štěstím, a ten rozhodující gól byl také o štěstí. Hokej to byl v nadprůměrné úrovni. Zítra porazíme Vary, už se na to těším.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....