Banes Motor České Budějovice
16.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Sparta Praha 6:1

Motor České Budějovice

K dohrávanému utkání 7. kola nastoupili hráči HC České Budějovice proti Spartě Praha na ledě první haly Budvar arény. Pro domácí hráče to byl zápas s atraktivním soupeřem po absolvovaném lyžařském výcviku a minimálním tréninku. Úvod zápasu tomuto faktu odpovídal a Sparta byla lepším týmem. Její převaha byla korunována gólem v naší síti, když se před domácí branku proháčkoval Špičať a bekhendovou střelou do víka nedal brankáři šanci. Ani tato branka domácí borce nevyvedla ze spánku, dál pokračovali v ospalém tempu a zdálo se být otázkou času, kdy Sparta zvýší své vedení. První třetina spěla neochvějně ke konci, když se ve středním pásmu dostal k puku Luboš Rob a po samostatné akci střelou z mezikruží vyrovnal stav utkáni na 1:1. Za tohoto stavu skončila 1. třetina.

V úvodu 2. třetiny byla mírně aktivnější Sparta, ale obraz hry se začínal postupně vyrovnávat a nebezpečné situace si vytvářely oba týmy. Na změnu stavu jsme si museli počkat až do 35. minuty a k velké radosti to bylo na straně domácích. Jonáš Ťoupal, krásným pasem našel za obranou najetého Luboše Roba a ten nezadržitelně skóroval. Ve 39. minutě po tlaku v útočné třetině nahodil puk od modré Břečka, Karel Vácha se nejrychleji zorientoval před brankovištěm a upravil stav utkání na 3:1 po 2. třetině.

Třetí třetina nemohla pro domácí začít lépe, protože po 27. vteřinách to bylo již 4:1. V útočném pásmu se pěkně uvolnil u mantinelu Kosař a předložil puk na zlatém podnosu před brankou volnému Luboši Robovi a ten z první nedal brankáři šanci. Sparta se ani za tohoto stavu nevzdávala a dostala se několikrát do šancí, které však nedokázala proměnit a pravidlo „nedáš, dostaneš“ platilo v plném rozsahu. Ve 45. minutě nejprve vystřelil od modré Piegl a odražený puk zametl do branky z dorážky Josef Žáček. Za dalších 17. vteřin zafungovala opět spolupráce Kosaře s Lubošem Robem, který upravil na 6:1. Od tohoto momentu se utkání více méně dohrávalo a na stavu utkání se už nic nezměnilo do konce zápasu. Přítomní diváci mohli sledovat zajímavé utkání hrané v duchu fair-play.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....