Banes Motor České Budějovice
19.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 4:3

Motor České Budějovice

K domácímu utkání s tradičním soupeřem z Plzně nastoupili hráči HC Mountfield opět bez Ťoupala. Hosté přijeli sice jen se dvěmi kompletními řadami, ale posíleni o 4 starší hráče ročníku 1994. Vstup do zápasu se lépe vydařil hostujícím hráčům, kteří lépe bruslili a dostávali se do nebezpečných akcí. Jak už to ale v těchto situací bývá, své šance nevyužili a naopak v 8. minutě udeřilo po ojedinělé akci na druhé straně. Vopelka vybruslil zpoza branky a zasunul puk za záda hostujícího brankáře. Plzeň se po obdrženém gólu nevzdávala a nadále se snažila hrát aktivní hokej s rychlým bruslením a zajížděním za obránce. Ve 13. minutě se však dostal ke kotouči Rob a po individuální akci zvýšil na 2:0. Hostující inkasovaný gól nažhavil do vyšších obrátek a až do konce 1. třetiny rozpoutala před domácím brankářem hotové peklo. Naštěstí pro Mountfield ani jednu ze svých šancí nedokázali proměnit a tak s dvoubrankovým vedením odcházeli do šaten domácí hráči.

Do druhé třetiny vstoupili domácí borci lépe a Rob ve 22. minutě střelou nad lapačku po přihrávce od M. Koupala upravil na 3:0. Ještě v téže minutě byl vyloučen za hákování hostující Šimandl a jeho vyloučení po 13-ti vteřinách využil opět střelou nad lapačku L. Rob po přihrávce od Prokeše. Po této brance tempo zápasu poněkud opadlo. Hostující mužstvo mělo sice dvě výhody přesilové hry, ale ani jednu nevyužilo a tak po 2. třetině svítil stav utkání na světelné tabuli 4:0.

To, že vedení o 4 góly po 40-ti minutách neznamená jistou výhru se snažili dokázat změnit v nástupu do poslední třetiny plzeňští hráči. Hned ve 45. minutě se jim povedlo snížit po střele do skrumáže na 4:1. Za dalších pět minut byl stav utkání už 4:2, když hostující hráč objel branku a zasunul puk za brankovou čáru. V těchto fázích zápasu existovalo na ledě pouze jedno mužstvo, a to bohužel mužstvo Plzně. Bránící Mountfield nestačil pokrývat najíždějící útočníky, kteří se opakovaně dostávali do přečíslení dva na jednoho. V 54. minutě následovalo další snížení v tuto chvíli již na 4:3, když hostující hráč se opět prosadil střelou do skrumáže. Domácí trenér na tento stav zareagoval oddechovým časem, kdy se snažil své svěřence vyburcovat k lepšímu výkonu. Po skončení oddechového času to na ledě vypadalo tak, jako by slova trenéra snad nikdo z hráčů nevnímal a dál byla aktivnější Plzeň. V 55. minutě se domácí na dvě minuty vymanili z defenzívy, protože po faulu hostí měli možnost hrát přesilovku, kterou se jim však nepovedlo zužitkovat v uklidňující gól. Na konci 58. minuty se zbytečného faulu dopustil domácí hráč Břečka a tak se Plzni naskytla velká možnost na vyrovnání. Plzeňští přesilovku nezahráli dobře a když se jim ani v poslední vteřině zápasu po závaru před brankou domácích nepodařilo zasunout puk za brankovou čáru skončil zápas 4:3 pro HC Mountfield.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....