Banes Motor České Budějovice
15.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Kladno – České Budějovice 1:5

Motor České Budějovice

K zápasu na ledě Kladna nastoupili hráči HC Mountfield v poněkud oslabené sestavě, kdy chyběli tradiční opory J. Ťoupal a V. Pašek. S kapitánským „céčkem“ na hrudi vedl svůj tým do boje po viróze uzdravený kanonýr L. Rob, s odhodláním porvat se o co nejlepší výsledek. Domácí tým vstoupil do zápasu s lepším bruslením a nasazením a dostával se často do přečíslení a následných šancí. V 7. minutě však chybovali a L. Rob po samostatné akci otevřel skóre zápasu. Inkasovaný gól je ani zdaleka nedeprimoval a dál pokračovali v aktivní hře a na ledě po celou první třetinu jasně dominovali. Tuto převahu znásobila i dvě vyloučení hostí, kdy měli možnost přesilové hry 5 na 3. Hosté se bránili s vypětím všech sil a povedlo se jim hubené vedení uhájit až do očekávané přestávky.

Jak skončila 1. třetina tak začala i ta druhá tzn. náporem domácího týmu. Mountfield se dopouštěl častých chyb a jednu z nich domácí proměnili ve vyrovnání, když bránící hráči nestačili s bruslením a Vimmer proměnil samostatný únik. Po tomto gólu došlo k výrazným změnám v sestavě hostí, kteří začali hrát převážně na dvě pětky. Korektury v sestavě měly za následek optické vyrovnání hry, kterému dopomohly i 3 přesilové hry hostí mezi 27 až 38 minutou. Třetí přesilová hra se chýlila ke konci když L. Rob vybruslil od pravého mantinelu a přihrál před branku volnému R. Prokešovi, který bekhendem dostal Mountfield do vedení – 1:2. Za další minutu zasadili hráči hostí dva slepené direkty domácím v podobě gólů. Nejprve L. Rob po samostatném úniku nedal šanci brankáři střelou mezi nohy, to bylo v čase 39:38 a v čase 39:50 přihrál Drbohlav Pýchovi, který střelou od levého mantinelu prostřelil brankáře nad rameno 1:4.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s odhodláním o vyrovnání, k čemuž se jim snažil dopomoci nepřesný rozhodčí. Nejprve ve 42. minutě vyloučil L. Drbohlava a o půl minuty později vyloučil K.Váchu za čistý bodyček, který klasifikoval jako faul kolenem. Aby naše překvapení bylo úplné tak ho za tento zákrok vyloučil na 5 minut a do konce utkání. Tímto měli možnost domácí hrát dnes již podruhé přesilovku 5 na 3. Mountfield se úspěšně bránil když se v čase 44:40 faulu dopustilo Kladno a poměr sil měl být vyrovnán. Bohužel tento poměr sil vydržel pouze 13 vteřin, když pán v pruhovaném opět ukázal kdo je na ledě pánem a vyloučil M. Koupala. Podivné rozhodování pokračovalo po celých 10 minut třetí třetiny kdy vyloučil ještě R. Prokeše. Domácím se tyto výhody nepovedlo zužitkovat, protože necitlivým rozhodováním nabuzený Mountfield se překonával v obětavosti a podpořené jistým výkonem brankáře nepřipustil změnu skóre. Ke konci zápasu se možnost hrát přesilovku dostalo i hostům a Žáček po přihrávce od Drbohlava upravil stav utkání na konečných 1:5.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....