Banes Motor České Budějovice
01.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Ústí nad Labem – České Budějovice 4:4

Motor České Budějovice

K prvnímu zápasu finálové části žákovské ligy nastoupili hráči HC Mountfield na ledě Ústeckých lvů. Hned v začátku zápasu se ocitl v první šanci L. Rob, ale svůj blafák nestačil usměrnit do sítě. Domácí se postupně zbavovali ostychu a i oni se dostávali do nebezpečných šancí, převážně po chybách v obranné činnosti. Úvodní gól zápasu obstaral v 19. minutě L. Rob, když si zpracoval nahozený kotouč od A. Kadlece a z levé strany prostřelil domácího brankáře. Za stavu 0 : 1 skončila 1. třetina.

Do 2. třetiny nastoupili lépe hosté a ve 24. minutě překvapil L. Rob nahozeným kotoučem z rohu kluziště brankáře domácích a upravil stav utkání na 0 : 2. V této fázi zápasu se zdálo, že HC Mountfield si pohodlně pohlídá svůj náskok. Dostávali se do dalších šancí, které ale lehkovážně zahazovali. První komplikace se stala ve 37. minutě, když se dopustil faulu Š. Beneš. V počátku přesilové hry se domácí nemohli prosadit, ale v době kdy hosté vyhodili kotouč a šli všichni čtyři bránící hráči na střídačku, se domácí dostali do neskutečného přečíslení 4 na osamoceného brankáře a nebylo pro ně žádným problémem pohodlně snížit na 1 : 2. Domácí hráči vycítili šanci na dobrý výsledek a za další minutu už bylo vyrovnáno, když před brankou tečoval osamocený Procházka střelu Vaňka nad brankářovo lapačku.

Ve 3. třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou se šancemi na obou stranách. Ve 44. minutě se Ústečtí dopustili faulu a nabídnutou šanci Mountfield využil díky R. Prokešovi, který zužitkoval nezištnou přihrávku od L. Roba ve vedoucí branku. Za další dvě minuty aktivně hrající „Kondor“ sebral puk váhajícímu obránci a po samostatném úniku upravil na 2 : 4. V tuto chvíli nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas skončil pro hosty jinak než vítězstvím. V 55. minutě toto zdání umocnilo vyloučení Ústeckého hráče a Mountfield hrál přesilovou hru. Domácím se, ale ke konci oslabení povedlo vyhodit kotouč, za kterým vyrazil Faktor a nikým neatakován přihrál na modrou volnému Chmelovi a ten prostřelil hostujícího brankáře – 3 : 4. Tato nedůslednost v obranné činnosti se bohužel opakovala i v poslední minutě, kdy 5 vteřin před koncem zápasu hosté z dorážky před brankovištěm srovnali na konečných 4 : 4, když hosté nebyli schopni nikým neatakováni vyhodit kotouč z obranné třetiny a naopak ho přihráli na soupeřovi hokejky. Ztráta prvního bodu byla způsobena malou bojovností a laxním přístupem některých hráčů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....