Banes Motor České Budějovice
24.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 1:4

Motor České Budějovice

Dnešní utkání začalo pěkně zostra a hrál se rychlý a pohledný hokej. Bohužel domácí hráči tahali za delší konec pouze prvních 10 minut utkání a zbytek se spíše bránili. První větší šanci zápasu měli domácí hráči. Obránce Bernad vypíchl puk na útočné modré čáře a rozjel se až k brankáři hostí a svoji akci zakončil i střelou, ale netrefil přesně. Další nebezpečnou střelu opět vyslal na plzeňskou branku Bernad, ale přestřelil. Plzeň si vypracovala větší šanci až při přesilové hře v deváté minutě, ale brankář Gába byl pozorný. Další velké šance měla Plzeň v 11. minutě, kdy musel brankář Gába dokonce třikrát zasahovat. Ve 13. minutě se už Plzeň radovala z gólu, ale rozhodčí rozpažil a branku neuznal. Další šanci domácích měl Krcho, který získal puk a projel až k plzeňské brance, ale koncovka už nebyla dobrá. Pak měla Plzeň několik dobrých šancí, ale brankář Gába všechno pochytal a po první třetině byl stav 0:0. Plzeň měla celou druhou půlku první třetiny více ze hry, více šancí a byla celkově lepší.

Hned na začátku druhé třetiny měla Plzeň velkou šanci na skórování. Obránce Bernad se zapoměl na modré čáře a plzeňští se hnali do šance dva na jednoho. Podařilo se jim vytáhnout brankáře Gábu z branky, puk poskakoval v brankovišti, ale v brance neskončil. Těsně po této šanci brutálně fauloval na modré čáře Švec a vyfasoval trest na 2+ 10 minut. Plzeň hrála přesilové hry dobře, ale domácí dokázali odolávat. První střelu na plzeňskou branku si připsali domácí až v deváté minutě a to při přesilové hře střílel z dobré pozice Bílek. O minutu později měla Plzeň opět velkou šanci, ale brankář Gába spolu s obránci situaci vyřešili. To už gól opravdu visel ve vzduchu a čekalo se, kdy hosté prostřelí brankáře Gábu. Stalo se tak v 11. minutě a to dokonce hned dvakrát. První gól padl po vyhraném buly, následovala střela a dorážky vyraženého puku do branky. Ihned po rozehrání se dostala Plzeň opět do pásma a přečíslila domácí a opět doražený puk za záda domácího gólmana. Velkou šanci měli i domácí ve 12. minutě, opět střílel Bernad a doráželi Bílek a Pařízek, ale rozhodčí přerušil hru, protože Plzeňský brankář zůstal ležet v brankovišti. Domácí se dokonce dočkali i branky. V 15. minutě se k puku dostal Mareš, přesně přihrál na Josefa Krcha a ten zasunul puk mezi nohy hostujícího brankáře. Po dvou třetinách to bylo 1:2 a Plzeň byla stále lepším mužstvem.

Lepší vstup do třetiny měla Plzeň. Hned ve druhé minutě si vytvořila velký tlak. Brankář Gába ztratil dokonce hokejku, ale nakonec situaci spolu s obránci zdárně vyřešil. Hned z dalšího protiútoku trefil hostující hráč ranou od modré brankáře Gábu do helmy. Ve 3. minutě se Plzeň radovala z dalšího gólu. Lehké Plzeňské nahození skončilo po několika lehkých tečích za zády bezmocného brankáře Gáby. V 11. minutě si Plzeň definitivně zajistila vítězství, když dala další gól. Od modré čáry si sjel nikým nehlídaný plzeňský kapitán a přesně trefil horní růžek branky. Plzeň měla i další šance, ale další gól už nepadl. V domácím mužstvu zklamal hlavně útok. Vzrůstem menší hráči se nedokázali vůbec prosadit, báli se hrát proti větším obráncům a celkově fyzicky na soupeře nestačili. Pochvalu zaslouží celá čtyřčlenná obrana Bernad, Susko, Škopek a Mayer. Z útočníků nezklamali pouze Bílek, Pařízek a Mareš. Samostatnou kapitolou byl opět brankář Gába. Přes obdržené čtyři branky držel dlouho prapor domácích a zabránil větší prohře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....