Banes Motor České Budějovice
06.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 3:7

Motor České Budějovice

Dosavadní tři zápasy se Slávií dopadly pro naše mužstvo dobře. V prvním zápase v nadstavbové části dokázalo naše mužstvo po skvělém výkonu uhrát remízu 0:0. O tom, že tentokrát se tento stav nebude opakovat se rozhodlo již po 13 vteřinách hry. To Slávie vyhrála buly v útočné třetině a obránce Slávie přesně po ledě trefil k tyči. Brankář Gába neměl ještě žádný zákrok a už za necelou minutu lovil puk ze své sítě podruhé, to bránící útočník Hájek nedokázal pokrýt útočníka Slávie a ten bekhendovou střelou vymetl horní růžek branky. Nástup Slávie byl raketový a naši hráči nevěděli co si počít. Po chvíli se otřepali a začali se tlačit před branku Slávie. V páté minutě jsme hráli přesilou hru a obránce Slávie vyhodil puk ze hřiště a nabídl nám přesilovou hru pět na tři. Začátek přesilovky nám dobře nevyšel, ale přesně v čase 6:00 jsme se dočkali gólu, kdy se před branku prosadil Tomáš Pařízek po nahrávce Švece a Škopka. V pokračující přesilové hře jsem měli další šance. Pěknou kombinaci předvedli Kosař a Rob, ale ten svůj samostatný nájezd neproměnil. Další velké šanci měli Bernad a opět Pařízek. Vyrovnání jsme se dočkali těsně po skončení přesilové hry, kdy puk protlačil do branky Ondřej Heppler. Po osmi minutách se tedy začínalo od začátku, ale naše mužstvo bylo evidentně na koni a dařili se mu přesilové hry, kdy hráči Slávie nevěděli co hrát. V 15. minutě trefil po krásné akci Rob břevno. Minutu před koncem třetiny jeli hostující hráči tři na jednoho, ale brankář Gába mužstvo podržel. Po první třetině byl stav 2:2 a po špatném začátku to vypadalo, že se naše mužstvo zvedlo a další góly budou následovat.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, jako konec první. Hned ve třetí minutě jsme se dostali do šance tři na jednoho, ale Hájek v obrovské šanci nedokázal zvednout puk a brankář hostů byl na místě. V sedmé minutě se dostala do šance Slávie, první střelu ještě brankář Gába vyrazil, ale na druhou už nestačil a bylo to 2:3. Vyrovnat mohl o dvě minuty později opět Rob, když po samostatném nájezdu trefil druhou tyčku. V 11. minutě došlo ke kuriózní situaci, kdy Slávie špatně střídala a nám se naskytlo nevídané přečíslení tři na brankáře. Puku se ujal Luboš Rob a tentokrát nedal brankáři šanci a bylo opět vyrovnáno. Slavie začala lépe bruslit, nám těžkly nohy a výsledkem byl narůstající tlak na naši branku. Ve 14. minutě se blýskl brankář Gába, když chytil do lapačky šanci Slávie, která se hnala do přečíslení. My jsme ještě zahrozili v 15. minutě, kdy po buly pěkně pálil Bílek, ale jen do brankáře. V 18. minutě jel Krcho sám na brankáře, ale nedokázal ho překonat. Na začátku 18. minuty jsme dostali gól. Slávie si vytvořila tlak a jedem z útočníků trefil bekhendem k tyči. Bohužel to nebylo ještě všechno. Zlomový gól přišel v poslední minutě, kdy se Krcho rozjel s pukem k soupeřově brance, ostatní hráči šli střídat. Domácí útočník bohužel puk ztratil a Slávie se dostala do přečíslení, první střela šla vedle branky, ale odražený puk vrátil jeden z hostujících hráčů do branky. Po dvou třetinách 3:5.

Do třetí třetiny nastoupila Slávie důrazněji než domácí hráči. Hned ve druhé minutě dali dokonce tyčku. Ve třetí minutě dali další branku do rychlém protiútoku a přečíslení před brankářem Gábou. Ten se po tomto gólu nechal vystřídat a do branky nastoupil Procházka. Ke konci třetí minuty měl velkou šanci Krcho a Kosař. Další pěknou přihrávkou se prezentoval Rob, který našel před brankou Kosaře, ale ten byl už moc blízko branky a nedokázal puk usměrnit. Ve 13. minutě nás Slávie opět přečíslila a po opakované střele dala poslední gól zápasu. O minutu později Slávie vyrovnala i na tyčky. Utkání skončilo 3:7. Konečně jsme dokázali dát branky, ale tentokrát jsme hodně inkasovali po vlastních chybách. Můžeme litovat toho, že jsme nedokázali proměnit přesilové hry, které jsme tentokrát hráli dobře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....