Banes Motor České Budějovice
16.01.2008,

Reportáž ze zápasu: Sparta Praha – České Budějovice 3:0

Motor České Budějovice

Utkání se Spartou a ještě v Praze je pro naše mužstvo menší svátek, ale zároveň pro některé hráče to znamenalo větší nervozitu než by bylo třeba. Utkání začalo náporem domácích a do sedmé minuty se hrálo jen v našem obranném pásmu. Sparta se do nás pustila pěkně zostra a ostřelovala naši branku. První gól padl hned v páté minutě, kdy domácí útočník pěknou střelou prostřelil brankáře Gábu. Gól nás trošku probral a začali jsme hrát, ale šance jsme si nedokázali vytvořit žádné. Další velkou šanci měla Sparta, když pěkná střela vypadla brankáři Gábovi a z brankové čáry ji odstřelil obránce Mayer. Celou první třetinu byla Sparta jasně lepší, naši hráči pomalu bruslili, byli nedůrazní a nedokázali pořádně vystřelit.

Ve druhé třetině se obraz hry změnil. Naši hráči začali hrát lépe, napadali rozehrávku soupeře a bylo vidět, že i obránci Sparty dělají chyby. Hned v první minutě se nám podařilo přečíslení dva na jednoho. Žák a Pařízek jeli na jednoho obránce, ale Pařízek trefil pouze domácího obránce. V další minutě jsme měli největší šanci v utkání. Pich si pěkně najel mezi dva obránce podařilo se mu dostat se za ně a jel sám na brankáře. Obránce ho fauloval, on ještě vstal a akci dokončil, ale jeho střela už neměla razanci. Naši jedinou přesilovku jsme odehráli špatně. Sparta se osmělila až v páté minutě, ale střela jednoho z útočníků skončila na tyči. V 7. minutě vystřelil domácí útočník zpoza obránce a těžká střela skončila v lapačce brankáře Gábi. Ve 14. minutě jeli Žák a Švec opět na jednoho obránce, kombinace vyšla, ale Švec trefil jen brankáře. Třetina ve které jsme byli lepším celkem skončila bez branek.

Ve třetí třetině jsme čekali nápor našeho celku a konečně i gól. Ještě první tři minuty jsme pokračovali ve stejné hře jako ve druhé třetině, ale pak se iniciativy chopila opět Sparta a do konce utkání nám již nic nedovolila. Další gól visel ve vzduchu, brankář Gába si opět několikrát vyznamenal. Sparta se dočkala v 11. minutě . Ze skrumáže před brankou Sparta dorazila puk do branky. Ve 12. minutě obránce Bernad nestačil na útočníka Sparty a ten jel sám na branku, ale nedal. Poslední gól dala Sparta v 18. minutě, kdy se po nedorozumění v naší obraně dostal útočník Sparty k puku a podél brankáře zasunul puk do branky. Celkově se nám hra nedařila, neohrozili jsme brankáře žádnou pěknou střelou a naše úspěšnost na buly je špatná. Sparta zaslouženě zvítězila. Rozhodčí vedl utkání velice kvalitně na obě strany.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....