Banes Motor České Budějovice
08.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Hradec Králové 5:1

Motor České Budějovice

Soupeř z Hradce Králové byl pro naše mužstvo velkou neznámou a po dobrých výsledcích ze začátku nadstavbové části budil respekt. Ten ovšem zmizel velmi rychle. Hned po úvodním buly se naše mužstvo dostalo do útočné třetiny. Bílek vybojoval puk a vystřelil na brankáře, ten vyrazil puk před sebe a na hokejku Hrona. Ten na několikátý pokus puk protlačil do branky a to bylo odehráno 16 sekund. Hned při dalším střídání prvního útoku opět získal puk Bílek, přihrál mezi kruhy Hronovi a jeho neslaná a nemasná střela k tyči skončila opět v brance. Nadále se hrálo převážně v obranném pásmu hostů. Velkou šanci měl v 16. minutě Švec, ale jeho střela skončila na tyči. Hosté zahrozili až v poslední minutě první třetiny a to v přesilové hře, kdy se po střele od modré čáry odrazil puk k najíždějícímu útočníkovi. Brankář Gába byl mimo branku, ale hostující útočník se šance zalekl a puk proletěl přes brankoviště. První třetina skončila 2:0 a hosté nedokázali využít ani přesilovku 5 na 3.

Nástup do druhé třetiny nám opět vyšel lépe. Hosté ještě dohrávali přesilovou hru, ale nic z ní nevytěžili. Naopak domácí získali puk a Hron, našel před brankou Švece a ten viděl mezeru mezi betony a přesně se do ní trefil. Ve 3. minutě hráli přesilovou hru 5 na 3 i domácí a na rozdíl od Hradce ji dokázali využít. Obránce Bernad si sjel před brankáře a dorazil do branky střelu Bílka. To už byl stav 4:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté se ještě nevzdávali a v 6. minutě se útočník Hradce řítil s pukem na brankáře Gábu, ten mu padl pod nohy a zfauloval ho. Rozhodčí nařídil trestné střílení. Hráč Hradce, který jel trestné střílení se zalekl a ani nevystřelil na brankáře. Hosté se přeci jen dočkali vstřeleného gólu. Hostující útočník vytlačil brankáře Gábu z brankoviště a obránce trefil od modré horní růžek prázdné branky. V 10. minutě se dostal po samostatné akci před brankáře hostů Bílek, ale nedal. V další přesilové hře se Hradec dostal do výborné střelecké šance, ale střelu k tyči lapačkou chytil brankář Gába. V poslední minutě jsme byli pod tlakem ve vlastní třetině a nepodařilo se nám vyhodit puk z třetiny. To bylo poslední útočné snažení hostů v zápase. Po dvou třetinách byl stav 4:1.

Začátek třetiny byl opět v naší režii. Švec se dostal před brankáře, ale nedokázal ho prostřelit. Dlouhou dobu se hrál hokej plný chyb a faulů. O osudu utkání bylo rozhodnuto a jen se dohrávalo. Nakonec domácí přidali ještě jeden gól. Využili přesilovou hru, Švec zajel za branku a viděl najíždějícího Bílka, který se nemýlil. Do konce utkání se už nic nestalo. Podivné utkání skončilo 5:1. Hráči Hradce dělali mnoho individuálních chyb a nepřinutili nás k lepšímu výkonu. Střelecky i herně se dařilo celé první řadě. Opět podržel brankář Gába, ale dnes neměl tolik práce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....