Banes Motor České Budějovice
06.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Olomouc 4:3

Motor České Budějovice
Druhý zápas na domácím ledě se dorostencům HC České Budějovice povedl lépe než páteční duel s Kometou Brno, i když začátek utkání tomu příliš nenasvědčoval. Domácí hráče překvapil úvodní gól Olomouce, kdy brankář Hnízdil propustil za svá záda lehkou střelu hostujícího Pezdy. Trenér Soudek po tomto gólu ihned vystřídal brankáře a do utkání nastoupil náhradní golman Hrubec. Převaha hostů netrvala dlouho a domácí za chvíli vyrovnali hru i skóre a ke konce třetiny se dokonce ujali vedení. Nejdříve se trefil střelou zápěstím kapitán Heřman a půl minuty před koncem třetiny zúročil rychlou kombinační akci českobudějovického celku Schneider, který zvýšil na 2:1. Stejným stavem skončila i první třetina.

Úvod druhé části vyšel lépe hostům, byli herně lepší a dařilo se jim i gólově. V rozpětí zhruba dvou minut se jim podařilo otočit skóre ve svůj prospěch. Nejdříve se prosadil v útočném pásmu Jiří Dopita a pak se krásnou individuální akcí prosadil olomoucký útočník Mareček, který se obtočil kolem obránce Štěpána a pohodlně zasunul pod padajícího brankáře Hrubce. Hosté byli lepším týmem, ale domácím se podařilo vyrovnat krásnou ránou od modré čáry. Obránce Pavlíček zamířil k tyči a hostující brankář se po jeho střele marně natahoval. Po druhé třetině odcházela mužstva do kabin za nerozhodného stavu.

. Stejně jako bylo vyrovnané skóre byla vyrovnaná i hra ve třetí třetině. Šance byly na obou stranách, hrálo se nahoru dolu a vypadalo to, že kdo dá branku tak utkání rozhodne. Povedlo se to domácím. V celém zápase se jim nedařila hra v početní výhodě, ale v poslední třetině se přeci jen dokázali prosadit. O nejhezčí gól zápasu se postarala trojice Seidl, Makovský a Jáchym. Prvně jmenovaný zužitkoval krásnou přihrávku Makovského a zajistil domácímu celku tři body, které si za svůj výkon zasloužil.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Na utkání se podepsal včerejší zápas, který jsme smolně prohráli. Olomouc včera prohrála výrazným rozdílem v Plzni a čekali jsme, že se budou chtít nějakýn způsobem rehabilitovat. Plně naše předpoklady potvrdili, hráli dobře ze zabezpečené obrany a nám se jejich obrana těžko překonávala. Navíc nás dokázali trestat v útoku. Celé utkání jsme odehráli pod psychickou dekou, navíc jsme měli problémy se zraněnými a nemocnými. Někteří hráči byli s juniory, proto si myslím, že to bylo velmi cenné, ale upracované vítězství. Celý zápas hodnotím velmi pozitivně.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....