Banes Motor České Budějovice
16.02.2008,

Reportáž ze zápasu: Litvínov – České Budějovice 0:1

Motor České Budějovice

Po páteční domácí pořážce od Ústí se vydali Jihočeši na sever Čech, kde vyzvali Litvínov. Od úvodního vhazování se hrál vyrovnaný zápas, v němž byli mírně aktivnější domácí, což rezultovalo hlavně ve stálou permanenci gólmana Tomáše Klestila. Ten se po jednozápasové pauze vrátil do českobudějovické sestavy a byl velkou oporou svého týmu.

Diváci na Stadionu Ivana Hlinky se dočkali branky až ve třetí třetině. Bohužel pro domácí přišla z hole hostujícího Vladimíra Stejskala. Ten si nabruslil na parádní příhru Ferebauera a bekhendovou kličkou ve 47. minutě rozvlnil litvínovskou síť.

Tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná a díky ní si Jihočeši odvezli z Litvínova všechny body po těsné výhře 1:0. Nemuselo ale být jen u ní. To by ale Havran se Soudkem museli mít přesněji seřízená mířidla.

Domácím už nepomohl ani závěrečný tlak při power play. Tomáš Klestil se stal hrdinou večera, když vychytal všech 49 střeleckých pokusů litvínovských hokejistů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....